ARHIVA B365

Bilanţ al Jandarmeriei: Protestul de la Universitate a degenerat din cauza suporterilor Dinamo şi Steaua Bucureşti

În jurul orei 18.00 a izbucnit un incident cu jandarmii, după ce protestatarii au ieşit în bulevard, blocând traficul rutier dinspre Piaţa Romană spre Universitate.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Florin Hulea, a precizat într-o conferinţă de presă, transmisă duminică la Realitatea TV că instituţia regretă evenimentele de ieri când mai multe persoane au fost victime ale violenţelor stradale. Dintre acestea, trei jandarmi au fost răniţi, unul fiind în continuare internat la spitalul Floreasca în stare gravă, ceilalţi doi având nevoie de îngrijiri medicale. Cei trei jandarmi au fost loviţi în zona capului cu pietre, cărămizi şi bucăţi de borduri.

La rândul său, şeful Direcţiei de Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Jandarmeriei Române, Aurel Moise, a precizat că conflictul între protestatari şi forţele de ordine a degenerat după ora 20.00 când, în Piaţa Universităţii, şi-au făcut apariţia mai mulţi suporteri ai echipelor de fotbal Dinamo şi Steaua (Marius Tararache şi Mihnea Alexandru Ionescu au fost identificaţi până acum).

În replică, liderul galeriei Dinamo susţine că se afla doar în trecere prin Piaţa Universităţii şi că Jandarmeria caută „ţapi ispăşitori”. „Eu am fost în trecere acolo. A fost, până la urmă o manifestare paşnică, dar când fugăreşti grupuri de oameni care nu scandează… Era un grup de patru oameni, două femei şi doi bărbaţi şi chiar dacă ei sunt membri ai galeriei, ei nu au dreptul la opinie politică?”, s-a întrebat retoric Mihnea Ionescu la Realitatea TV.

„Jandarmii au acţionat conform prevederilor legale în vigoare, cu avizul prefectului Municipiului Bucureşti”, a declarat Moise care a adăugat că, la nivel naţional, au fost aplicate până acum 50 de sancţiuni, atât amenzi cât şi avertismente.

Acesta a menţionat că, în baza de date a instituţiei, se află mai multe persoane care au mai fost amendate anterior pentru provocarea şi participarea la scandal, printre care Ilie Cornel, Baciu Mihai şi Rădescu Eugen.

Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al jandarmeriei Bucureşti a precizat că, în urma incidentelor de aseară din Piaţa Universităţii, 29 de persoane au fost conduse la secţia de poliţie, din care 16 au fost sancţionate pentru tulburarea liniştii publice.

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov şi SMURD au intervenit, sâmbătă, de la ora 14.00 până la ora 24.00, în cazul a 29 de persoane, civili şi jandarmi, care s-au aflat în Piaţa Universităţii.

Dintre cele 24 de persoane care au primit îngrijiri medicale, şase au fost transportate la spital. Echipele medicale au intervenit pentru persoane intoxicate cu gaze, 11 au leşinat, una a fost semnalată cu febră, iar două aveau dureri toracice. Totodată, alte trei persoane au suferut traumatisme cranio-cerebrale. Persoanele care au primit îngrijiri medicale au vârste cuprinse între 25 şi 76 de ani. Echipajele medicale ale Ambulanţei Bucureşti – Ilfov au fost suplimentate sâmbătă pentru a face faţă solicitărilor.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button