BILANȚUL FINAL al incidentelor cauzate de CODUL GALBEN de ninsori în Bucureşti: 57 mașini avariate

de:
29 dec. 2014
0 afișări
BILANȚUL FINAL al incidentelor cauzate de CODUL GALBEN de ninsori în Bucureşti: 57 mașini avariate

UPDATE 19:00 Potrivit lui Daniel Vasile, până la ora 18.00, când Bucureştiul a ieşit de sub atenţionarea de cod galben de ninsoare şi vânt, instituită duminică la ora 20.00, ISU a avut 76 de intervenţii pentru îndepărtarea unor copaci căzuţi pe carosabil sau pe autoturisme.

În acelaşi interval, 57 de autovehicule au fost avariate, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti.

În Capitală, mai multe străzi lăturalnice şi troturare sunt şi la această oră înzăpezite. Mai mult, bucureştenii au stat zeci de minute în staţii să aştepte autobuzele. Şoferii abia au reuşit să circule printre troiene, iar mulţi se plâng că autorităţile nu şi-au făcut nici de această dată treaba.

Maşini înzăpezite, trotuare pline de nămeţi şi oameni care merg pe stradă în acelaşi ritm cu şoferii. Aşa arată prima zi de ninsoare abundentă în Bucureşti, scrie realitatea.net.

Trotuarele sunt în continuare înzăpezite. Asa că oamenii au fost nevoiţi să îşi facă drum singuri prin zăpadă.

Şi şoferii au avut de suferit. Mulţi s-au trezit cu maşinele înzăpezite după ce zăpada de pe stradă a fost aruncată pe trotuar.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, iarna a făcut şi primele pagube, 48 de autoturisme au fost avariate de copacii căzuţi peste maşini.

Tot din cauza vremii, o femeie a fost găsită aproape înghetaţă în Pădurea Băneasa, din Capitală. Iniţial, femeia a fost cea care a sunat la 112 şi a cerut ajutor. După zeci de minute de căutări, autorităţile au găsit-o şi a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

UPDATE. Bilant estimativ ora 15:30: 64 interventii pentru indepartare copaci cazuti pe mașini si carosabil, 48 de mașini au fost avariate.

UPDATE. Un copac a căzut pe mai multe mașini, pe Bd. Ceahlău, în zona Crângași.

UPDATE. Interventie a ISU in desfasurare pe strada Vigoniei, dupa ce un copac a cazut pe trei autoturisme.

UPDATE. Interventii ca urmare a fenomenelor meteorologice caracterizate de ninsori abundente si viscol in Capitala, in intervalul orar 01.00-12.00: 43 de copaci cazuti pe carosabil sau pe mașini, 27 de autoturisme avariate.

UPDATE, interval orar 10:46 – 11.09. Pompierii ISU au intervenit în alte cazuri: copac cazut pe o mașină – Bulevardul Theodor Pallady , str. plt Ionel Nedelcu, sos Virtutii, str. Zboinea Neagra, copac pe carosabil – bd 1Mai

Conform ISU Bucuresti, incepand cu ora 01:00 si pana la ora 08:00, au avut loc  20 de interventii pentru copaci cazuti pe autoturisme si pe carosabil, 11 masina avariate si un panou publicitar metalic desprins.

Solicitarile au crescut exponential incepand cu ora 04:00. Cele mai multe solicitari au fost in zona de nord a Capitalei. 

Judeţele Buzău, Vrancea şi Brăila se află sub COD ROŞU de ninsori şi viscol. 9 judeţe din Sudul şi Estul ţării se află sub COD PORTOCALIU, iar 16 judeţe din Centru şi Est sunt sub COD GALBEN. Mai multe drumuri au fost închise, un autocar cu 33 de pasageri a derapat în şanţ în această dimineaţă pe DE 85. În București este COD GALBEN de ninsori.

Intervalul : 29 decembrie, ora 06 – 29 decembrie, ora 18
Zonele afectate : conform textului şi hărţii
Fenomene : ninsori, viscol, precipitaţii mixte, polei

COD GALBEN

În intervalul menţionat în Moldova, în cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în zona Carpaţilor Orientali şi estul Carpaţilor Meridionali va ninge viscolit. În Dobrogea precipitaţiile vor fi mixte în primele ore ale intervalului şi izolat se va produce polei, apoi se vor transforma treptat în ninsoare. În aceste regiuni viteza vântului la rafală va depăşi 55 – 65 km/h.

COD PORTOCALIU

În judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, în zona de munte a judeţului Prahova, precum şi în judeţul Tulcea, cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 25…30 l/mp, vântul va avea rafale de peste 70 – 80 km/h, viscolind şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

COD ROŞU DE NINSORI ŞI VISCOL în 3 judeţe din ţară: Buzău, Vrancea şi Brăila. Meteorologii au actualizat avertizarea de vreme rea în această dimineaţă: între orele 8,30 şi 13, cele trei judeţe se vor afla sub COD ROŞU – vântul va bate cu 85…90 km/h, va ninge abundent, vizibilitatea va fi redusă spre zero.

Intre orele : 08:30 si 13:00
In zona : : judeţele Buzău, Vrancea şi vestul judeţului Brăila;
Se vor semnala : intensificări ale vântului cu rafale de peste 85…90 km/h, ninsoare abundentă, puternic viscolită şi troienită;: vizibilitate redusă spre zero.

Cookies