Bilanțul furtunii din București: copaci doborâți de vânt pe străzi și probleme pe aeroportul Otopeni

24 aug. 2022
581 Afișari
Bilanțul furtunii din București: copaci doborâți de vânt pe străzi și probleme pe aeroportul Otopeni
Foto: Sectorul 4 - sursa: Daniel Băluță

Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt în timpul furtunii declanșate aseară în București și Ilfov, fiind avariate două autoturisme şi gardul unei biserici. Vijelia a creat probleme și pe aeroportul Otopeni.

O furtună s-a declanșat marți seară în București, iar meteorologii au emis avertizări de cod portocaliu de furtună pentru Capitală și mai multe localități din județul Ilfov.

Din cauza vijeliei, mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt pe străzile din Bucureşti, fiind avariate două autoturisme şi gardul unei biserici, potrivit Agerpres.

Străzile unde au căzut copaci în București

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF) a anunțat că pe strada Piscului şi strada Mladinovici, copacii au căzut peste două autoturisme, iar pe strada Ostrov, un arbore a fost doborât pe gardul unei biserici.

De asemenea, pe străzile Zborului şi Radului au căzut doi arbori pe carosabil.

Vijelia a creat probleme și pe aeroportul Otopeni. Cursele spre Cluj-Napoca, Madrid, Valencia, Dublin au avut întârzieri, a informat Digi24.

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți seara pentru București un cod portocaliu de „averse ce vor cumula peste 25 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină”.

Locuitorii Bucureștiului au fost anunțați și prin mesaj RO-Alert de furtuna iminentă, autoritățile cerându-le oamenilor să se adăpostească și să evite deplasările.

Îți recomandăm și:

Cookies