Bilanțul final pentru Târgul de Crăciun București 2022. 5 săptămâni, mulți artiști, Moș Crăciun și peste 900.000 de vizitatori, în Piața Constituției

27 dec. 2022
232 afișări
Bilanțul final pentru Târgul de Crăciun București 2022. 5 săptămâni, mulți artiști, Moș Crăciun și peste 900.000 de vizitatori, în Piața Constituției
Bilanțul final pentru Târgul de Crăciun București 2022. 5 săptămâni, mulți artiști, Moș Crăciun și peste 900.000 de vizitatori, în Piața Constituției. Sursa foto: ARCUB/ Andrei Gîndac

Târgul de Crăciun București 2022 a ajuns la final luni, 26 decembrie. Vreme de 5 săptămâni, Piața Constituției a găzduit zeci de meșteșugari și artizani participanți, peste 200 de artiști, 57 de concerte și peste 900.000 de vizitatori, dar și pe Moș Crăciun.

Târgul de Crăciun București, la final

În perioada 20 noiembrie – 26 decembrie 2022, vizitatorii s-au bucurat de:

  • maraton de colinde și datini de Crăciun,
  • mii de ture în roata panoramică și în carusel,
  • sute de dansuri pe gheață la patinoar,
  • tot atâtea turte dulci, cadouri şi suveniruri cumpărate de la artizanii veniți din toate colţurile României la Târgul de Crăciun București 2022.

Cu peste 900.000 de vizitatori în cele 5 săptămâni, Târgul din Piaţa Constituţiei a devenit una din cele mai căutate destinații ale sărbătorilor de iarnă din București, transmite ARCUB.

Vreme de 5 săptămâni, sute de mii de bucureșteni și turiști și-au dorit să viziteze Târgul de Crăciun București din Piaţa Constituției pentru parcul de distracţii, concerte, cumpărături de Crăciun, street food și, nu în ultimul rând, întâlniri cu Moş Crăciun.

Sursa foto: ARCUB/ Andrei Gîndac
Sursa foto: ARCUB/ Andrei Gîndac

Pe perioada Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar, iubitorii fotbalului au avut posibilitatea să urmărească, în direct, cele 64 de meciuri ale ediţiei, transmise de TVR. Pasionații au scandat și au aplaudat în număr mare finala dintre echipele Argentinei şi Franţei din data de 18 decembrie.

Peste 200 de artiști au fost în Piața Constituției

În ciuda frigului de afară, atmosfera de sărbătoare de la Târgul de Crăciun București a fost întreţinută de peste 200 de artiști care au adus în Piața Constituţiei magia Crăciunului prin 57 de concerte live. De asemenea, în cele 4 weekenduri de concerte, pe scena din Piața Constituției au urcat nume consacrate ale muzicii corale.

Târgul de Crăciun București 2022 a fost organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti şi CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.

Sursa foto: ARCUB/ Lavinia Cioaca
Sursa foto: ARCUB/ Lavinia Cioaca
Cookies