ESENTIAL

BILANȚ Infrastructură rutieră Sector 6: 139 străzi, 1.300 alei și 20.000 locuri parcare modernizate

Într-o intervenție la „Ora primarului” pe pagina sa de socializare, edilul Sectorului 6 – Gabriel Mutu a explicat noul concept de modernizare pe care administrația locală îl implementează, în prezent, în sector în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii rutiere. Practic, conform noilor planuri, lucrările de infrastructură rutieră pleacă dinspre scara blocului spre restul cartierului, vizând atât modernizarea aleilor, străzilor secundare și a străzilor principale, cât și reamanajarea platformelor de parcare existente ori crearea unora noi, acolo unde terenul se pretează în acest sens. 

„Infrastructura rutieră dintr-un sector nu se rezumă doar la a moderniza bulevardele mari sau străzile de legătură. Am făcut acest lucru. Știți foarte bine că bulevardul Iuliu Maniu a fost modernizat integral după mai bine de 23 de ani, am redat integral trotuarele părinților care își plimbă copiii, bicicliștilor, pietonilor astfel încât să nu se mai simtă în pericol când ies în fața blocului și, bine-nțeles, am dat posibilitatea autorității locale să construiască noi locuri de parcare”, a spus edilul la „Ora primarului” dând, de asemenea, ca exemplu, și alte artere de circulație recent modernizate, atât în ceea ce privește amenajarea peisagistică a spațiilor verzi, cât și reabilitarea trotuarelor și a parcărilor, așa cum sunt Bd. Vasile Milea, str. Valea Oltului sau Bd. Grozăvești. 

CITEȘTE ȘI Cum arată cea mai mare parcare din Sectorul 6, văzută de sus din dronă VIDEO

„Am modernizat și am intrat în zona interioară a cartierelor. După cum știți, aveam zone în Sectorul 6 unde, după 15-20 de ani, autoritatea locală nu mai intervenise și erau pur și simplu distruse. Am modernizat 139 de străzi în interiorul cartierelor, străzi care pur și simplu puneau în pericol traficul rutier, viața oamenilor care locuiau în zona respectivă. Avem peste 1.200 de alei refăcute integral și mă refer de la aleile care leagă accesele în scările de bloc către străzile interioare și, bine-nțeles, aleile – străzile fără nume pe care se circulă”, a precizat Mutu.

UNDE se construiesc noi parcuri de agrement în Sectorul 6. ANUNȚUL primarului Gabriel Mutu

El a vorbit și despre reorganizarea platformelor de parcare la sol, astfel încât să fie optimizată la maxim capacitatea de parcare a autoturismelor. „În acești patru ani, am reușit să construim și să modernizăm peste 20.000 de locuri de parcare. Când vorbim de construcții noi mă refer la parcaje publice pe care le-am construit, am construit parcaje colective în interiorul cartierelor. faptul că am retrasat, am regândit arhitectura locurilor de parcare, a adus un plus de peste 15% peste tot acolo unde am intervenit”, a specificat edilul Sectorului 6 care a mai spus că, în urma procedurilor implementate de autoritatea locală, în viitor vor putea fi create noi locuri de parcare mult mai ușor decât până acum. „Avem licitație făcută și, atunci când identificăm în interiorul unui cartier un teren care poate fi utilizat pentru construirea de parcaje, o putem face imediat, fără a mai fi blocați de procedurile legale care trebuie îndeplinite…Cu alte cuvinte, nimeni nu mai poate invoca lipsa procedurilor așa cum am trăit eu când am preluat mandatul în 2016 și nu pot să nu spun că, dacă administrația liberală de dinaintea mea ar fi făcut măcar 10% din procedurile pe care le-am făcut eu, lucrurile ar fi stat mult mai bine în acest moment….Azi sunt în măsură să spun că avem toate procedurile necesare pentru o dezvoltare corectă a sectorului nostru”, a conchis edilul. 

VEZI AICI Cum se face REABILITAREA TERMICĂ a blocurilor din Sectorul 6. IMPORTANT: Lifturile vechi, schimbate

20.000 de apartamente au fost REABILITATE TERMIC în Sectorul 6, a anunțat edilul Gabriel Mutu în cadrul unei intervenții la „Ora primarului”, pe pagina sa de Facebook, alte 3.000 de apartamente urmând să intre în execuție, în luna august 2020. Pe lângă lucrările de anvelopare a fațadei blocului și schimbarea corpurilor de iluminat în interior cu unele inteligente, pentru a reduce consumul de energie, edilul a precizat că vor fi introduse beneficii suplimentare pentru proprietari: lifturile vechi sau componente ale acestora vor fi înlocuite acolo unde este cazul, ca parte a programului de reabilitare termică a imobilelor de locuințe. DETALII, AICI. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button