Bilanț final la „Străzi deschise” 2022: sute de mii de oameni s-au plimbat pe traseele pietonale din București. Un singur sector n-a participat

17 oct. 2022
504 Afișari
Bilanț final la „Străzi deschise” 2022: sute de mii de oameni s-au plimbat pe traseele pietonale din București. Un singur sector n-a participat
Bilanț final la „Străzi deschise” 2022: sute de mii de oameni s-au plimbat pe traseele pietonale din București. Un singur sector n-a participat / Sursă foto: Facebook-Cul Tur Ed

Weekendul ce tocmai a trecut a marcat finalul programului „Străzi deschise – București, Promenadă urbană” pentru anul 2022. Primăria Capitalei a transmis bilanțul celor 23 de ediții ale evenimentului urban care au avut loc în Capitală.

Bilanț final la „Străzi deschise” 2022

Cel mai amplu eveniment urban desfășurat pe străzile Bucureștiului a avut loc în perioada 30 aprilie – 16 octombrie 2022. Spre deosebire de edițiile organizate în anul 2021, anul acesta au fost create trasee pietonale în cinci din cele șase sectoare ale Capitalei.

Oamenii s-au putut bucura de plimbări relaxante de weekend pe străzile din oraș. Primăria Municipiului București informează că circa 650.000 de oameni au vizitat traseele pietonale și au luat parte la cele 800 de evenimente artistice organizate de 50 de instituții, operatori culturali și artiști.

PMB a transmis următorul mesaj:

Primăria Capitalei mulțumește publicului bucureștean și turiștilor prezenți în număr foarte mare la eveniment, precum și tuturor partenerilor și instituțiilor care au asigurat buna desfășurare a proiectului.

Un singur sector a absentat

Locația principală a evenimentului a fost Calea Victoriei. Aici s-au strâns aproximativ 15.000 de participanți în fiecare weekend pietonal organizat anul acesta.

Alte locații centrale au fost șoseaua Kiseleff, Bulevardul Unirii, Piața Universității și Piața George Enescu.

Chiar dacă punctul central de interes a fost Calea Victoriei, au fost create trasee pietonale în cinci din cele 6 sectoare ale Capitalei. Singurul sector care nu a luat parte la evenimentul urban, este Sectorul 3.

Străzi deschise” 2022 a fost organizat în următoarele zone:

  • Sectorul 1 – Bulevardul Bucureștii Noi, strada Alexandru Constantinescu, strada General Ștefan Burileanu,
  • Sectorul 2 – Strada Jean Louis Calderon,
  • Sectorul 4 – Rondul Fântânii Zodiac,
  • Sectorul 5 – Strada Bârcă,
  • Sectorul 6 – Drumul Taberei.

În cele cinci luni ale evenimentului publicul a putut lua parte la o varietate de evenimente organizate de către administrația publică.

Printre acestea se numără: evenimente sportive și educative, de activare a comunităților din oraș și artistice pregătite de mai multe instituții culturale, de operatori culturali privați, antreprenori din domeniul HoReCa și de mai mulți artiști independenți.

Evenimentul a avut rolul de a le oferi oamenilor ocazia de a interacționa atât cu alte persoane din comunitate, cât și cu orașul în sine. PMB a dorit să îmbunătățească calitatea vieții oamenilor, într-un oraș unde locuitorii se lovesc zilnic de probleme de poluare și de trafic.

Cookies