Bilanț final al daunelor după furtuna din București. Copaci căzuți, mașini distruse, străzi ca-n Veneția plus puhoiul de la metrou

15 iun. 2022
1714 Afișari
Bilanț final al daunelor după furtuna din București. Copaci căzuți, mașini distruse, străzi ca-n Veneția plus puhoiul de la metrou
Bilanț final al daunelor după furtuna din București. Copaci căzuți, mașini distruse, străzi ca-n Veneția plus puhoiul de la metrou. Sursa foto: B365.ro

Furtuna din București de marți seară a paralizat tot orașul. Mai mulți copaci au căzut, au fost multe mașini distruse, iar pe străzi se putea circula cu gondola, ca-n Veneția. De asemenea, mai multe troleibuze, autobuze și tramvaie STB au rămas blocate pe traseu.

Furtuna din București a făcut prăpăd

Pompierii au avut peste 200 de misiuni de intervenție în București după furtuna de marți seară. A fost cod roșu de vreme rea, iar în oraș a plouat într-o oră cât pentru o lună.

Mai multe zboruri care erau programate să aterizeze pe Aeroportul Henri Coandă au fost întârziate sau deviate. Circulația feroviară a fost oprită între Ramificaţia Pajura şi Bucureşti Nord, din cauza a doi copaci care au căzut pe linia de contact.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul-Spirii” București-Ilfov a transmis marți seară că, până la ora 21:00, ca urmare a codurilor meteorologice, a intervenit pentru a degaja 44 de copaci căzuți și 3 elemente de construcție. De asemenea, ISUBIF a intervenit pentru a degaja 26 de mașini distruse. Pompierii au evacuat apa de pe 18 străzi din 45 de locuințe și 15 curți, potrivit ISUBIF.

Străzi ca-n Veneția, valuri și plăcuțe de înmatriculare pierdute

Străzile din București au fost inundate, valurile ajungeau din șosea până pe trotuare, iar apa care era până la genunchi le-a intrat șoferilor pe la portiere. Mulți conducători auto și-au pierdut plăcuțele de înmatriculare când încercau să înainteze cu mașinile prin apă.

Totodată, stația de metrou Valea Ialomiței s-a transformat într-o cascadă urbană. Din cauza acumulării de apă, aceasta a fost inundată. De asemenea, un mall din Drumul Taberei a fost inundat.

Mijloacele de transport STB au rămas blocate. Canalizările au refulat, iar pe străzile din București se putea circula doar cu barca sau cu gondola și cu cizme de cauciuc.

Inundate au fost și subsolurile blocurilor din Capitală, din cauza canalizărilor care nu au mai făcut față.

Meteorologii au declarat că în ora în care a fost valabil codul roșu de furtună în Capitală, a plouat cât pentru o lună. Vremea rămâne instabilă, iar în perioada următoare mai sunt așteptate fenomene extreme.

Cookies