BILANȚ DNA APRILIE. DNA va trimite comunicate de presă în momentul pronunțării sentinței definitive

de:
15 mai 2015
0 Afișari
BILANȚ DNA APRILIE. DNA va trimite comunicate de presă în momentul pronunțării sentinței definitive

Protrivit comunicatului DNA, în cursul lunii aprilie 2015, în dosare de corupție instrumentate de DNA, au rămas definitive un număr total de 23 de hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 43 de inculpați, dintre care: 1 preşedinte consiliu judeţean, 1 judecător, 1 procuror, 1 grefier, 2 avocaţi, 2 primari, 2 viceprimari, 1 preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, 1 adjunct al şefului unui Inspectorat Școlar Județean ş.a.

„Pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 43 de inculpaţi sunt cuprinse între 7 ani închisoare şi 6 luni închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei”, anunță reprezentanții DNA.

Mai multe detalii se pot găsi pe site-ul Direcției Naționale Anticorupție, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

„Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, DNA răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare”, a mai anunțat DNA în comunicatul remis redacției.

Cookies