BILANȚ decese COVID-19 în România. 146 de MORȚI și aproape 3.600 de îmbolnăviri UPDATE

de:
04 apr. 2020
0 Afișari
BILANȚ decese COVID-19 în România. 146 de MORȚI și aproape 3.600 de îmbolnăviri UPDATE

UPDATE – Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, vineri seară, încă 11 decese ale unor persoane infectate cu coronavirus, cinci dintre pacienţi fiind din Suceava, doi din Ialomiţa, doi din Bistriţa-Năsăud, unul din Sibiu şi unul din Galaţi.

Potrivit autorităţilor, cea mai tânără persoană avea 27 de ani, iar cea mai în vârstă 77 de ani. Este vorba despre opt bărbaţi şi trei femei. În cazul a şase dintre pacienţi nu se cunoaşte să fi avut alte afecţiuni medicale.

Bărbatul de 27 de ani, din Sibiu, care nu avea afeciuni asociate, a fost găsit mort în casă.

Un bărbat de 58 de ani din Suceava avea diabet zaharat tip II şi infarct miocardic în antecedente, iar o femeie de 62 de ani din Ialomiţa suferea de diabet zaharat tip II, HTA şi afecţiuni renale.

Un bărbat de 66 de ani din Bistriţa-Năsăud avea leucemie limfatica Cronică std III, Diabet zaharat tip II, HTA std II, un alt bărbat din Bistriţa-Năsăud suferea de diabet zaharat, insulinodependent, iar un bărbat din Galaţi, de 61 de ani, avea diabet zaharat tip II, HTA, boală hepatică cronică.

UPDATE – Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că al 119-lea deces este al unei femei de 69 de ani, din judeţul Hunedoara, care a fost internată în Spitalul Municipal Hunedoara – Secţia Pneumoftiziologie în 29 martie, fiind confirmată cu coronavirus în 2 aprilie. Ea a murit vineri, 3 aprilie.

Femeia avea diabet zaharat, accident vascular cerebral sechelar, hipertensiune, boala Parkinson.

Tot vineri a murit o femeie de 69 de ani din judeţul Ialomiţa, care era internată din 2 aprilie la Spitalul Municipal Slobozia, ea fiind confirmată cu coronavirus în aceeaşi dată. Ea avea şi alte afecţiuni: diabet zaharat, hipertensiune, Insuficienţă Renală Cronică.

Un alt deces este al unui bărbat de 78 de ani, din judeţul Timiş, internat în 1 aprilie la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babes” din Timişoara la ATI, confirmat cu coronavirus în aceeaşi zi. El a murit vineri.

Cel de-al 122-lea deces este al unei femei de 60 de ani din judeţul Neamţ, Ea era internată din 23 februarie în Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ – Secţia Medicală, pentru ciroză hepatică activă toxic nutriţională decompensată global, insuficienta hepatica cronica. Probele pentru coronavirus i-au fost recoltate în 25 martie, iar femeia a murit în 28 martie. Ea a fost confirmată cu coronavirus în 2 aprilie.
UPDATE – O femeie de 54 ani, din judeţul Constanţa, asistentă medicală, a decedat la Spitalul de boli Infecţioase Constanţa.

Revenită din Turcia pe data de 13 martie, ea a fost confirmată cu coronavirus pe data de 19 martie.

Avea condiţii medicale pre-existente, respectiv obezitate morbidă şi bronho-pneumonii repetate în ultimele 12 luni.
Conform Ministerului Sănătăţii, femeia a fost în Turcia în vacanţă, nu a lucrat in spital şi nu a lucrat cu pacienţi cu COVID-19.

Ea a murit în 2 aprilie.
Un alt deces este cel al unui bărbat de 61 de ani,din Bucuresti.

Acesta a fost internat în Spitalul „Victor Babes” Bucureşti, prin transfer de la Spitalul Militar Bucureşti, pe data de 30 martie, fiind confirmat în laboratorul Spitalului Militar Bucureşti pe data de 31 martie.

Bărbatul a murit vineri.
ŞTIREA INIŢIALĂ – „Până astăzi, 3 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.183 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 283 au fost declarate vindecate şi externate din unităţi spitaliceşti: 126 la Bucureşti, 58 la Timiş, 34 la Iaşi, 5 la Caraş-Severin, 6 la Prahova, 16 la Constanţa, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 7 la Braşov, 5 la Galaţi, 2 din Bihor, 2 Argeş, 2 la Arad, 1 la Brăila, 1 la Mureş, 1 la Neamţ, 1 la Alba. Diferenţele de cifre faţă de ziua anterioară referitoare la persoanele vindecate din judeţele Caraş-Severin şi Prahova sunt din cauza faptului că unităţi spitaliceşti din aceste judeţe au rectificat datele comunicate anterior”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Sursa News.ro. 

Cookies