Big Brother în Sectorul 2: vor apărea camere video pe toate străzile

de:
02 nov. 2011
1 Afișari
Big Brother în Sectorul 2: vor apărea camere video pe toate străzile

„Am avut o videoconferinţă cu reprezentanţii administraţiei locale şi am decis să extindem sistemul de supraveghere video pe toată suprafaţa Sectorului 2 astfel încât să scădem numărul celor care se dedau la tâlhării şi furturi pe stradă. Acest sistem ne va ajuta să ştim în timp real tot ce mişcă în sector”, a declarat pentru B365.ro primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, care a precizat că în proiect va fi inclus un număr de aproximativ 970 de străzi.

Deocamdată sunt în curs de instalare câteva sute de camere video pe străzile incluse în Programul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) din cartierele Baicului, Ion Creangă şi Plumbuita – Steaua Roşie – Petricani. În acest caz, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 70% din fonduri de la Uniunea Europeană.

„Sistemul video din cele trei PIDU-uri acoperă cam 40% din total. În maxim trei săptămâni se finalizează proiectul în cartierele Baicului şi Ion Creangă”, a completat Onţanu.

Pentru creşterea siguranţei sociale, mai multe zone ale cartierului Baicului vor fi monitorizate cu 47 de camere de supraveghere, pe strada Heliade între Vii, Bdul. Gării Obor, str. Baicului până la calea ferată şi str. Deleanu Drăguşin – str. Greblei până la malul Lacului Fundeni. În cartierul Ion Creangă vor fi montate 48 de camere videope Şos. Colentina, linia de cale ferată Bucureşti-Constanţa, linia de cale ferată Obor-Constanţa şi Şos. Fundeni. În obiectul camerelor de supraveghere vor intra, de asemenea, şcolile 32 şi 41, Liceul Victor Babeş, străzile limitrofe complexurilor Europa, Carrefour, parcul Fundeni şi străzile limitrofe spitalului Fundeni.

Valoarea totală a proiectului „Sistem de supraveghere video şi management informaţional pentru creşterea siguranţei sociale şi prevenirea criminalităţii” în cartierele Baicului şi Ion Creangă se ridică la suma de 7,13 milioane lei (1,7 milioane euro). „O să promovăm rapid un studiu de fezabilitate şi pentru celelalte zone astfel încât să acoperim tot sectorul până în mai-iunie 2012”, a completat primarul.

Edilul Sectorului 2 a adăugat că imaginile surprinse de camerele de supraveghere de pe străzi vor putea fi utilizate şi de poliţişti, în cazul accidentelor auto, dar şi în situaţia în care au loc furturi din maşini, tâlhării sau alte fenomene antisociale. „Totodată, cu ajutorul acestor camere vom putea verifica şi curăţenia stradală”, a mai spus Onţanu.

În luna mai, primarul PDL Cristian Poteraş, a inaugurat un sistem de supraveghere video în toate şcolile din Sectorul 6, cele 126 de camere având rolul de a preveni accesul în incinta unităţilor de învăţământ a persoanelor neautorizate, consumul de alcool şi alte stupefiante în incinta unităţilor de învăţământ ori folosirea armelor albe sau de foc.

Cookies