Bicicliştii se vor adresa instituţiilor europene în privinţa pistelor ilegale din Bucureşti

de:
05 dec. 2012
9 Afișari
Bicicliştii se vor adresa instituţiilor europene în privinţa pistelor ilegale din Bucureşti

În Bucuresti, mai bine de peste 100 de km de piste pentru biciclete s-au realizat pe trotuare, „fără să se ţină cont de lege, de avize, de oameni, de parcari, de magazine, de copaci, de chioşcuri ori de staţii RATB”, după cum au subliniat cei de la Comunitatea Bicicliştilor.

Brigada Rutiera a verificat modul în care s-au realizat pistele şi a constatat că toate traseele verificate erau ilegale. 

„Conform legii, primarul conduce serviciile publice locale. El este cel care trebuie să recupereze prejudiciile provocate de recepţionarea (şi plata) pistelor ilegale. Pentru asta, primarul Sorin Oprescu trebuie sa impute pagubele către vinovaţi. Dacă nu o face in termenul legal de 30 de zile de la momentul stabilirii prejudiciului, acesta râmâne în sarcina primarului”, explică Marian Ivan, membru fondator OPTAR.

Primarul Sorin Oprescu a fost sesizat pentru prima data pe 24 noiembrie 2011, spune acesta:  „Cu toate că petiţia înregistrată la Primărie conţinea referiri la ilegalităţile Administraţiei Străzilor, nimeni nu a luat vreo măsură. Au urmat mai multe zeci de petiţii către Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Administraţia Străzilor Bucureşti, Brigada de Poliţie Rutieră, Prefect şi Ministrul de Interne. În final, pe 8 octombrie 2012, Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (OPTAR) a solicitat Curţii de Conturi identificarea vinovaţilor şi recuperarea prejudiciului creat prin recepţionarea si plata ilegală a pistelor din Bucureşti.”

Acesta ssubliniază că organizaţia se va adresa instituţiilor europene cu privire la această problemă, întrucât există un termen în care faptele celor vinovaţi se vor prescrie (3 ani) şi „pentru că instituţiile din Romania tergiverseaza pedepsirea vinovaţilor.”

Cookies