Cum a ajuns un biciclist sub roţile unui autobuz RATB, după câteva şicane în trafic cu şoferul

de:
28 apr. 2013
0 afișări
Cum a ajuns un biciclist sub roţile unui autobuz RATB, după câteva şicane în trafic cu şoferul

Tudor Georgescu a povestit pe pagina sa de Facebook cum a ajuns sub roţile autobuzului de pe linia 226, după câteva şicane în trafic cu un şofer RATB, deranjat de prezenţa biciclistului pe partea carosabilă.

Mai jos puteţi afla cum a ajuns Tudor Georgescu sub autobuzul RATB, în centrul Capitalei:

„Asta e din seria: „Eu nu cad usor de pe bicicleta. Dar si cand cad!…”

25 aprilie 2013. O zi care se anunta extraordinara. Plec pe banda mea din Piata Romana si un sofer de pe RATB, linia 226 (vezi POZA) imi da un claxon scurt de imi ingheata inima, fix in spatele meu. Eram pe Dacia inainte de semaforul dinspre Calea Victoriei. Mergeam la Biblioteca Academiei cu ceva treaba. Prinde rosu. Il ajung si ii bat in usa din fata spunandu-i ca a trecut foarte aproape de mine, ca mi-a atins camasa, ca nu e ok sa faca asta si ca nu ma simt in siguranta. Ma bagase in bordura de tot. El: ” Hai bai nene, ce? N-ai trotuar? N-aveam unde sa ma duc in stanga”. Zic ok. Ii fac cu mana si ma duc in fata la zebra sa astept verdele ca sa trec Calea Victoriei. Ies primul din intersectie, pedalez si semnalizez dreapta. mai aveam vreo 10 metri si intram in curte. Ce sa vezi minune? Apare Boul asta de sofer si ma ia atat de aproape si imi inchide toate unghiurile posibile de manevra. M-a atins! Atat mi-a trecut prin cap. A tras dreapta de volan si m-a bagat in bordura. Si m-am tot dus apoi pe mana stanga pe autobuz, la propriu, si apoi am atins bordura cu roata din fata desi incercasem sa franez, …apoi am atins autobuzul cu roata din fata si apoi… pauza! Ditamai tranta intre rotile lui. Am cazut din cauza ca m-a busit ca sa o zic pe romaneste! Opreste „meseriasul” si nici macar nu se da jos. Ma duc la el si ii zic sa isi anunte calatorii ca li se termina cursa acolo. El nu si nu. ” A esti ok? respri? hai ca am treaba. SUnt la Munca”. etc… irelevanta discutia asta cu un retardat.

Am sunat la 112, primul numar care imi venea in cap. A venit un Politist pe Moto in nici doua minute. A constatat toata situatia, hartogaraie, martorii lui Peste prajit (niste mosi rablagiti care imi spuneau mie ca ii iau painea de al gura soferului) Si soferul care imi spunea ca daca nu oprea ma lua intre roti, dupa ce a intrat in mine. Siderant! Oricum, ideea a fosta sa il opresc sa nu plece. Ne-am vazut peste cateva ore la Serviciul de Tamponari usoare in Calea Grivitei unde dupa multe ore de dat declaratii si analizat cu etilotestul si cu aparatul foto, Comisarul de serviciu a concluzionat rece: „Domnule Sofer, sunteti vinovat de tot ceea ce s-a intamplat. L-ati atins si tarat pe domnul biciclist, care in cele din urma a cazut pe carosabil. (dupa o pauza) … Stiti ca il puteati omori?” Ok. fair enough. A primit o amenda de 150 de lei si 5 puncte pe carnet si a fost trimis la o reevaluare a capacitatilor de a conduce.

II zic: Nene ai facut-o intentionat! Te atentionasem cu 200 de metri inainte ca treci foarte aproape de mine. Raspuns: Pai da ce mai tu n-ai trotuar? Cum sa stau dupa tine pe sosea? (aceeasi declaratie data de el si la politie).

Absolut cretin! Ne apucam sa facem educatie in trafic la modul asta?

Ideea de baza este daca vi se intampla sa va atinga vreo masina si sa cadeti sa nu lasati soferul sa plece. Niciodata. Chemati politita sau sunati la 112 imediat.
Important iarasi este sa va asigurati ca aveti facuta evaluarea pieselor de bicicleta implicate in accident ca sa va puteti recupera eventuala paguba. Asta se face ori de catre politie prin poze doveditoare, ori de catre cei de la care ati cumparat bicicleta ca sa va puteti repara bicicleta. Si purtati casca ca eu am spart-o cand am atins bordura cu capul.”

Cookies