Cel mai mare protest al bicicliștilor din București: ”Nu vrem piste pe trotuar!”

de:
18 mart. 2013
0 Afișari
Cel mai mare protest al bicicliștilor din București: ''Nu vrem piste pe trotuar!''

”Într-un dispreț total față de pietoni, primarul Sorin Oprescu a anunțat că vrea să urce din nou pistele pe trotuare. Declarația sa contrazice flagrant tot ceea ce se discută în acest moment în Primaria Bucuresti în materie de mobilitate urbană. Inclusiv actele oficiale prin care se spune clar că pistele vor fi realizate „numai după consultarea cu reprezentanții societății civile” și vor fi amplasate „în special pe zona carosabilă, prin diminuarea spațiului destinat circulației generale”, scriu reprezentanții Comunității Bicicliștilor din București, organizatorii protestului, pe pagina de facebook a evenimentului.

Extras din răspunsul oficial al Direcției Generale Infrastructură și Servicii Publice București, publicat pe pagina de facebook a evenimentului

 „Nu am curajul să le fac pe carosabil. Nu vreau să stau să număr morţii. Am să repar şi să reconsider însă pistele de biciclişti care au în mijloc staţii RATB sau copaci. Eu personal nu am curajul să le cobor pe carosabil” , a spus Sorin Oprescu.

 Bicicliștii își exprimă tranșant poziția: ”Nu vrem piste pe trotuar. Pentru că deja s-a încercat acest lucru de două ori (în 2008 și în 2011) și niciun traseu nu s-a dovedit a fi viabil”.

Citiți și Pistele ilegale de bicicliști de 10 milioane €, cercetate de Curtea de Conturi

Cookies