ESENTIAL

Biciclete de închiriat, gratuit, în Parcul Kiseleff

Începători sau experimentaţi, tineri sau vârstnici, locuitorii Capitalei pot închiria gratuit una dintre cele 250 de biciclete verzi doar pe baza buletinului de identitate şi a unui contract de dare în folosinţă. Cei dornici să facă o plimbare trebuie să ştie să meargă cu bicicleta, să cunoască regulile de circulaţie, să aibă un comportament decent şi să aducă bicicletele înapoi în stare bună de funcţionare.

“Scopul nostru, al Primăriei Sectorului 1, este tocmai promovarea acestei soluţii europene la traficul din ce în ce mai sufocant din Bucureşti. Ne urcăm pe bicicletă (şi) pentru că vrem ca Bucureştiul să semene cu marile oraşe din Europa”, a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Bicicletele sunt disponibile în două modele – pentru copii şi adulţi – şi pot fi închiriate pentru o perioadă de maximum două ore, doar în perimetrul parcului. Centrul ”La Pedale” este deschis după următorul program: luni-vineri în intervalul orar 10:00-18:00, iar sâmbătă şi duminică de la 10:00-19:00.

În anii trecuţi, proiectul ”La Pedale” s-a bucurat de un real succes în rândul bucureştenilor, peste 70.000 de locuitori ai Capitalei “pedalând” una dintre bicicletele puse la dispoziţia lor în cadrul primului sistem gratuit de bike-sharing din România.

Proiectul ”La Pedale” este parte a unei acţiuni demarate de Primăria Sectorului 1 care vizează promovarea mersului pe bicicletă în oraş după un model implementat deja cu succes în principalele capitale europene.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button