Biciclești prin București: S-au redeschis centrele I’Velo Aviatorilor și Tineretului. În aprilie se redeschid toate punctele din Capitală

13 mart. 2023
107 Afișari
Biciclești prin București: S-au redeschis centrele I'Velo Aviatorilor și Tineretului. În aprilie se redeschid toate punctele din Capitală
Biciclești prin București: S-au redeschis centrele I'Velo Aviatorilor și Tineretului. În aprilie se redeschid toate punctele din Capitală. Sursa foto: I'Velo

A venit primăvara, iar bucureștenii care nu au o bicicletă proprie reîncep să „biciclească” prin parcuri cu cele închiriate. Centrele I’Velo Aviatorilor și Tineretului, ambele din București, au fost redeschise în primul weekend din martie. În aprilie urmează să fie redeschise toate punctele din Capitală și din Constanța.

S-au redeschis centrele I’Velo Aviatorilor și Tineretului din București

O nouă opțiune pentru bucureștenii care își doresc să petreacă timpul liber în natură. La data de 4 martie s-au redeschis centrele I’Velo din Aviatorilor și Tineretului, iar luna viitoare se vor redeschide toate punctele din București și Constanța.

Fiecare centru are 130 de biciclete, iar acestea sunt disponibile atât pentru închiriere pe un interval scurt de timp care variază de la o ora până la 24 ore, dar există și opțiunea de abonament, disponibilă exclusiv în aplicația I’Velo, pe IOS și Android.

Un abonament costă 249 lei și are o valabilitate de 12 luni. Centrele vor fi deschise în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 11:30 – 19:30, iar sâmbătă și duminică sunt deschise în intervalul orar 9:30 – 19:30.

Ultima ora la care se pot închiria bicicletele este 19:30. Acestea pot fi scoase la plimbare atât pe aleile din parcuri, cât și pe traseele special amenajate din București, iar bicicletele pot fi returnate la oricare dintre stațiile disponibile.

Program de sustenabilitate

De 13 ani, I’Velo este susținut de Raiffeisen Bank și face parte din programul de sustenabilitate prin mijloace de transport alternativ, fiind cel mai cunoscut sistem de bike-sharing din țara noastră.

Susținem și facem demersuri constante pentru un stil de viață sănătos, echilibrat, dar și pentru un oraș mai puțin aglomerat și mai puțin poluat. În 2009, când am creat serviciul de bike-sharing I’Velo a by Green Revolution am fost pionieri, dar nevoia de a reduce emisiile de CO2 și creșterea nivelului de înțelegere al bucureștenilor, au transformat I’Velo in cel mai accesat sistem de mobilitate alternativă, a declarat Raluca Fiser, președinta Asociației Green Revolution.

Centrele care s-au deschis în primul weekend din martie se află aproape de două dintre cele mai mari parcuri din București: Regele Mihai I, fost Herăstrău (Aviatorilor, la ieșire metrou spre parc) și Tineretului (la intrarea Gheorghe Șincai).

Cookies