Biblioteca Națională a României a scăpat de ploșnițe și se redeschide. Lucrările de igienizare și dezinsecție au fost finalizate

05 sept. 2023
917 afișări
Biblioteca Națională a României a scăpat de ploșnițe și se redeschide. Lucrările de igienizare și dezinsecție au fost finalizate
Biblioteca Națională a României a scăpat de ploșnițe și se redeschide. Lucrările de igienizare și dezinsecție au fost finalizate | Sursa foto: Facebook - Biblioteca Națională a României

Sediul central al Bibliotecii Naționale a României (BNR) s-a redeschis luni, pe data de 4 septembrie, după finalizarea lucrărilor de igienizare și dezinsecție. Biblioteca s-a închis în iulie din cauza ploșnițelor.

S-a redeschis sediul Bibliotecii Naționale a României

S-a redeschis sediul Bibliotecii Naționale a României (BNR) luni, 4 septembrie. Aici s-au realizat lucrări de igienizare și dezinsecție, au confirmat reprezentanți ai instituției pentru Edupedu.ro.

Biblioteca s-a închis pe data de 17 iulie, cu două săptămâni mai devreme decât era planificat, din cauza ploșnițelor.

Spațiile dedicate cititorilor au fost reamenajate, iar bucureștenii sunt așteptați la o nouă expoziție de fotografie.

Primul eveniment de la redeschiderea BNR va avea loc pe data de 11 septembrie, începând cu ora 18:00, în Atriumul Bibliotecii Naţionale.

Expoziția foto-documentară „Muzicologul prolific și fascinația enesciană” poate fi văzută la BNR

Bucureștenii sunt așteptați pe 11 septembrie, la ora 18:00, în Atriumul Bibliotecii Naționale la un eveniment organizat sub egida Festivalului Internațional „George Enescu”, se arată pe pagina de Facebook a BNR.

Va fi prezentată o expoziție foto-documentară – „Muzicologul prolific și fascinația enesciană”:

(…) ilustrează strădania de o viață a maestrului Viorel Cosma, concretizată în volume de referință despre George Enescu, precum și colaborarea sa cu specialiștii Muzeului Național ”George Enescu” în realizarea proiectelor editoriale și expoziționale despre marele muzician român.

În expoziție va fi prezentată partitura operei „Œdipe”, tragedie lirică în 4 acte și 6 tablouri după un poem de Edmond Fleg. Reducția cu pian este realizată de Henri Lauth, fiind o partitură apărută la Paris, Ediție Salabert din 1934. La pagina de titlu se regăsește dedicația autografă a compozitorului pentru dirijorul Alfred Alessandrescu și Ex libris-ul acestuia din urmă.

La finalul evenimentului, violonistul Gabriel Croitoru va susţine un recital cu lucrări de George Enescu, Fritz Kreisler şi Edward Elgar. Acesta va interpreta pe vioara Guarneri del Gesu ce a aparținut lui George Enescu, fiind acompaniat la pian de Mihai Ungureanu.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies