Biblioteca la firul ierbii. Proiect dedicat copiilor care îşi petrec vacanţa în București

22 iul. 2021
51 afișări
Biblioteca la firul ierbii. Proiect dedicat copiilor care îşi petrec vacanţa în București
Biblioteca la firul ierbii. Proiect dedicat copiilor care îşi petrec vacanţa în București

Biblioteca la firul ierbii. Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) cu sprijinul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti a pregătit un nou proiect dedicat copiilor care îşi petrec vacanţa de vară în București.

Biblioteca la firul ierbii este un proiect dedicat copiilor care îşi petrec vacanţa de vară în București, care se va derula în Parcurile Drumul Taberei şi Crângaşi, în perioada 31 iulie – 28 august.

Proiectul, care este gândit să ocupe timpul liber al copiilor cu activităţi variate ce sprijină atât procesul de învăţare prin joc, cât şi deprinderea unor abilităţi noi de manualitate, creativitate şi interacţiune într-un mediu non-formal, propune participanţilor şi activităţi de cercetare sau o serie de expoziţii.

Biblioteca la firul ierbii. Două ore de activități zilnice

Activităţile din cadrul programului se vor derula zilnic în intervalul orar 17:00-19:00 și vor fi susţinute de personalul specializat al BMB, luând forma unor ateliere interactive ce vor pune accent pe importanţa lecturii, a ideilor creative, a jocului de grup şi a stimulării competitivităţii.

Participanţii la proiectul Biblioteca la firul ierbii vor avea oportunitatea de a-şi face în mod gratuit un permis de bibliotecă şi chiar vor putea împrumuta o parte dintre cărţile ce vor fi expuse pentru consultare.

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.

Spații libere pentru lectură la Biblioteca Națională

În luna iunie, Biblioteca Națională a României a anunțat că redeschide spațiile libere pentru lectură.

Programul spațiilor libere pentru lectură este de luni până vineri, între orele 8:00-20:00, iar sâmbătă între orele 9:00-18:00.

Accesul în Biblioteca Națională este permis în baza cardului de cititor. Programul Biroului de înscrieri în vederea emiterii sau vizării cardului de acces este de luni până vineri, între orele 10:00-18:00.

Cercetarea materialelor ce aparțin colecțiilor speciale se va face pe baza unei solicitări transmise pe email cu cel puțin 24 de ore înainte de vizita la bibliotecă, la adresa [email protected]. În solicitare se vor specifica documentele dorite.

Cookies