ȘTIRI

Care sunt cele mai frumoase biblioteci din Bucureşti GALERIE FOTO

 ♦♦♦ 

BIBLIOTECA CENTRALĂ UNIVERSITARĂ

Sala Profesorilor:

♦♦♦ 

Sala Mircea Tomescu:

♦♦♦ 

Sala Petre Badea:

♦♦♦ 

Sala Ștefan O. Iosif:

Pentru acces în sălile de lectură de la Biblioteca Centrală Universitară, studenții își pot face permis anual cu 25 de lei; pentru o zi, taxa e 5 lei și, pentru 2-6 zile, 10 lei.

♦♦♦

BIBLIOTECA UNIVERSITĂȚII DE MEDICINĂ

Sala Daniel Danielopolu:

 ♦♦♦ 

Sala Thoma Ionescu:

Accesul în sălile de lectură ale UMF se face pe baza permisului de cititor, emis gratuit pentru studenții, profesorii și cercetătorii de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” Bucuresti și, contracost, următoarelor categorii de utilizatori:

• utilizatorilor din instituțiile de învățământ superior de stat din Capitala (10 lei viza pentru 12 luni)

• utilizatori de la instituțiile de învățământul universitar particular din Capitală (20 lei viza pentru 12 luni)

• utilizatori de la învățamantul universitar particular din provincie (1-6 zile: 5 lei; 1-6 luni: 10 lei; 12 luni: 20 lei)

 ♦♦♦

BIBLIOTECA FACULTĂȚII DE LITERE

Biblioteca de Litere face parte din rețeaua celor 14 biblioteci filiale specializate care funcționează pe lângă facultățile Universității din București, integrate în complexul BCU. Accesul în sala de lectură se face pe bază de permis (detalii mai sus).

♦♦♦ 

BIBLIOTECA ACADEMIEI DE STUDII ECONOMIE

Sala Virgil Madgearu:

♦♦♦ 

Sala Victor Slăvescu:

În Biblioteca ASE, accesul este permis utilizatorilor interni (cadre didactice, studenţi, masteranzi, doctoranzi, cursanţi la studii postuniversitare de specializare şi perfecţionare din ASE, personal angajat în ASE), dar și persoanelor din afara Academiei care au solicitat eliberarea unui permis de bibliotecă, contra cost (permisul se face pe un an și costă 40 de lei, taxa de prelungire a valabilității fiind 20 de lei)

♦♦♦

BIBLIOTECA ACADEMIEI ROMÂNE

Sala Dumitru Panaitescu – Perspessicius:

 

Permisul de cititor, la Biblioteca Academiei, se poate face pe o lună- și costă 5 lei, pe 1- 3 luni- 10 lei, pe 3-6 luni- 25 de lei și pe 6 luni-1 an- 50 de lei. Totodată, există și permise de 1- 2 zile, al căror cost este de 2 lei. Studenţii la cursuri de zi, pensionarii, doctoranzii și cercetători din Republica Moldova au reducere de 50% la abonamente.

♦♦♦

BIBLIOTECA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

foto: Mihai Petre

foto: Mihai Petre

foto: Mihai Petre

foto: Mihai Petre

Accesul în Biblioteca Națională se face cu permisul de cititor, care se emite gratuit, pe baza cărții de identitate.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button