BIAS 2023, renumitul spectacol de aviație din București, va avea loc la sfârșitul lunii august. Organizatorii au pregătit o surpriză cu o zi înainte de marele eveniment

08 aug. 2023
1631 Afișari
BIAS 2023, renumitul spectacol de aviație din București, va avea loc la sfârșitul lunii august. Organizatorii au pregătit o surpriză cu o zi înainte de marele eveniment
BIAS 2023, renumitul spectacol de aviație din București, va avea loc la sfârșitul lunii august. Organizatorii au pregătit o surpriză cu o zi înainte de marele eveniment | Sursa foto: Facebook - Bucharest International Air Show

Mai este puțin până la renumitul show Bucharest International Air Show (BIAS), unul dintre cele mai mari spectacole aeriene din Europa, care va avea loc pe 26 august. Organizatorii pregătesc o surpriză cu o zi înainte de marele eveniment.

Iubitorii de aviație sunt așteptați la Bucharest International Air Show (BIAS)

Iubitorii de aviație vor avea ocazia să participe și la repetiții cu o zi înainte de marele spectacol. Evenimentul adună peste 100.000 de participanți în fiecare an, a transmis Antena3.ro.

Valentin Iordache, directorul Companiei Naționale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), a transmis următoarele:

Pe întreg parcursul zilei vom avea aeronave foarte interesante de văzut și evoluții foarte interesante. Nu va lipsi Jurgis Kairys. Nu vor lipsi Iacării acrobaţi, iar dintre invitații străini, să nu uităm de The flying bulls, care din nefericire anul trecut nu au putut veni și anul acesta recuperează și vin cu patru cele mai spectaculoase aeronave.

Vasile Petrea, reprezentant al Statului Major al Forţelor Aeriene, a spus următoarele:

Ca de obicei, Statul Major al Forțelor Aeriene va participa cu tehnica din dotare. Avem reprezentanţi ai Forţelor Aeriene din partea Germaniei, Sloveniei, Olandei, sârbii şi pentru prima dată avem din partea Iordaniei.

Încercăm şi un salt de paraşutişti, un exerciţiu tactic care să menţină oamenii în priză.

George Rotaru, directorul Aeroclubului României, a transmis că la eveniment vor fi 40 de aeronave:

Vom avea peste 40 de aeronave doar ale noastre în zbor şi în expoziţia statică. Voi veni cu echipa de acrobaţie care are mulţi piloţi tineri, piloţi noi, o parte au fost văzuţi de anul trecut. Ei cresc şi evoluează tot mai bine şi avem cu ce să ne mândrim.

De la show-ul aviatic nu vor lipsi nici simulatoarele Forţelor Aeriene.

Vasile Petrea a spus că se depun eforturi pentru aducerea unei aeronave Mig 21 în cadrul evenimentului, fiind o parte a istoriei aviației, alături de un simulator de zbor.

Anul acesta, BIAS va avea loc sâmbătă, pe data de 26 august. Pentru a veni mai aproape de public, organizatorii au decis ca spectatorii să aibă acces şi la antrenamentele de vineri, 25 august, între orele 10:00-17:00.

În cazul în care condiţiile sunt nefavorabile, BIAS 2023 va fi reprogramat pentru data de 27 august.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies