BAZAR

BIAS 2016. Cum a fost la cel mai mare SHOW AERIAN din ROMÂNIA FOTO & VIDEO

Pe scena cerului au fost peste 250 de piloţi români şi străini, veniţi din SUA, Spania, Ucraina, Cehia, Grecia şi Bulgaria să-şi prezinte spectacolele şi să îi aducă un omagiu lui Traian Vuia, care în urmă cu 110 ani se lansa în primul său zbor cu un aparat mai greu decât aerul, potrivit news.ro.

Piloţii, cu aparatele lor moderne, unele care pot fi folosite în operaţiuni aeriene militare, s-au întrecut în demonstraţii de măiestrie în zbor, acrobaţii şi lupinguri, care i-au încântat pe spectatori şi i-au făcut pe unii să spună că „se răsucesc ca un tirbuşon”.

Spectatorii au putut vedea la BIAS şi demonstraţiile executate cu măiestrie şi siguranţă de piloţi ai companiei naţionale de transport aerian TAROM, dar şi de piloţi ai Ministerului Afacerilor Interne sau de la Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă.

„Este un spectacol de forţă aeriană şi precizie matematică, în care aşii aviaţiei militare şi civile din România, dar şi din Spania, Ucraina, Cehia, SUA, Grecia, Bulgaria, Austriaşi Lituania îi încântă pe spectatori cu acrobaţii aeriene uluitoare şi demonstraţii de elită, dar şi cu aeronave expuse la sol”, explică Valentin Iordache, directorul de comunicare de la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

La invitaţia Forţelor Aeriene Române, la BIAS 2016 au participat, în premieră, militari din forţele aeriene din Bulgaria, Cehia, Grecia, Spania, SUA şi Ucraina, atât la expoziţie, dar şi la demonstraţilei aeriene, spune Iordache. Pe toată suprafaţa din afara spaţiului de zbor, chiar în dreptul aeronavelor expuse la sol, erau măsuţe cu produse de vânzare – şepci, insigne tricouri, brăţuri, orice amintire, dar neapărat cu un însemn aviatic. Doamnele puteau alege, din expoziţia organizată într-un cort imens, cercei în formă de avion, brăţări şi chiar inele.

Din expoziţie nu a lipsit colţul intitulat „Memorial Aurel Vlaicu”. Într-un alt colţ intitulat „Camarazii”, aparţinând Asociaţiei de Caritate din Armata Română, puteau fi făcute donaţii pentru familiile militarilor căzuţi la datorie.

Foto: Dan Mihai Bălănescu

Unii oameni veniţi să vadă spectacolul aerian au ocupat chiar şi mare parte din asfalt, pe care şi-au pus, ca la picnic, pături, umbrele sau scaune, în băiata directă a soarelui torid. Câteva rânduri mai în spate erau amenajate mese şi bănci, sub corturi mari. Era locul unde oamenii mâncau mici, cârnaţi sau friptură, cu cartofi prăjiţi şi murături. „Regina” băuturii a fost berea la draft. Cortina marelui spectacol aerian s-a lăsat abia seara şi a continuat, la sol, cu concerte susţinute de Mircea Baniciu, Vlady Cnejevici &Teo Boar şi Nicu Alifantis.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button