Nu-mi imaginez că puteți trece prin cele de mai jos doar azi și mâine, cât mai ține ploaia care a fost trimisă din văzduh fix acum, să ne strice pozele cu magnolii, că așa e poporul român blestemat – dar vă știu cititori competitivi și am încredere.
Better Things
Există seriale care îți plac și seriale în care te muți cu totul. În care, pe parcursul zilelor în care îl vizionezi, efectiv trăiești cu oamenii ăia în casă, iar viața lor e viața ta.
Better Things este creat de Pamela Adlon (Marcy Runkle din Californication), iar ea e și personajul principal – Sam Fox, o actriță din Los Angeles cu trei fiice, o mamă englezoaică care stă peste drum de ea, un fost soț care o stoarce de bani și nu-și bagă în seamă copiii, niște aventuri cu bărbați mai mult sau mai puțin mișto, petreceri de adolescenți după care trebuie să facă curat. Serialul e rutina ei zilnică de mamă singură și funny, iar scenariul e atât de splendid scris încât pare că, practic, nu a fost scris, că pur și simplu toate personajele au fost băgate în cadru și lăsate să își trăiască viața.
Sam, personajul principal (precum actrița în viața reală) e foarte pasionată de artă, de muzică, de gătit, iar unele episoade au minute întregi în care o vedem cum toacă chestii pentru risotto. Primele două sezoane au fost scrise și de Louis CK, apoi în 2017 după scandalul în care s-a aflat că acesta se deschiloța în fața colegelor mai tinere, s-a renunțat la colaborarea cu el.
Dacă nu ați văzut Better Things, vă rog să vă uitați. O să vă facă inclusiv să vreți să luați bilet de avion și să o tăiați la Los Angeles.
Fleishman is in Trouble
Trei prieteni din facultate își reiau vechea legătură după 15 ani de distanță și totul se întâmplă în New York.
Dr. Toby Fleishman (gastroenterolog) e recent divorțat, descoperă aplicațiile de dating și face mult sex, în timp ce încearcă să-și gestioneze sentimentul de eșec cu familia.
Libby Epstein e nostalgică după tinerețea pierdută și se întreabă dacă totuși a făcut bine că s-a măritat de mică și a făcut copii și s-a mutat în suburbii și a devenit casnică ‘pentru a avea timp să scrie o carte’, dar care carte nu s-a întâmplat ever, nici măcar o pagină.
Și Seth, care trăiește din plin o viață fără obligații, dar de care s-a plictisit și se întreabă dacă nu ar fi cazul să aibă o familie.
În acest peisaj, fosta soție a lui Fleishman dispare brusc și misterios.
Serialul arată cum toată lumea ajunge la un moment dat în viață la întrebarea ‘cum ar fi fost dacă…?’ și ‘cum ar fi arătat viața mea dacă…?’ și cum mereu există mai multe perspective asupra unui singur eveniment.
E și amuzant, că nu vă puneam să vă uitați la chestii deprimante pe ploaie.
The Big Fat Quiz
Dacă nu ați descoperit până acum The Big Fat Quiz, seria de emisiuni britanice prezentată de Jimmy Carr pe Channel 4, lăsați serviciul, copiii, uitați tocănița pe foc sau orice prăjiți acum și dați drumul la Youtube, unde sunt episoade întregi din acest show. (YT deoarece, din păcate, Channel 4 nu poate fi accesat în afara UK).
O să râdeți extrem de mult, mai ales iubitorii de chestii british, de la istorie serioasă la aia mai puțin serioasă (e.g. când l-a pocnit Clarkson pe un coleg și a fost dat afară de la BBC), fiindcă invitații sunt majoritatea comendianți sau comendianți-prezentatori și actori (e.g. Noel Fielding, Russel Brand, Alan Carr, Jonathan Ross, Richard Ayoade).
Și, foarte important, aștept și recomandările voastre, ca de obicei, că altfel rămanem cu toții fără idei și ne uităm la The Boy in the Striped Pyjamas cum am făcut eu din greșeală într-o zi și nu a fost bine.