Betonarea spațiului verde din Aleea Modrogan nr. 1A, blocată de justiție. Clotilde Armand: Este ireal cum nimeni nu a văzut că s-au tăiat zeci de copaci

11 iul. 2022
1823 Afișari
Betonarea spațiului verde din Aleea Modrogan nr. 1A, blocată de justiție. Clotilde Armand: Este ireal cum nimeni nu a văzut că s-au tăiat zeci de copaci
FOTO: Primarul Sectorului 1/ Facebook

Decizia justiției de a bloca proiectul imobiliar din centrul Bucureștiului, de pe Aleea Modrogan nr. 1A, este salutată de Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, care însă își exprimă nedumerirea cum a putut să răsară o construcție în curtea sediului PNL, cu încălcări flagrante ale legii, fără ca acest partid să reacționeze.

„N-am auzit pe nimeni din PNL PÂNĂ ASTĂZI să fie revoltat că în curtea sediului lor a răsărit un complex rezidențial”, a scris Clotilde Armand pe FB.

Judecătorii au oprit betonarea din Aleea Modrogan nr. 1A, grădina vilei Filipescu-Brâncoveanu, monumentul istoric din curtea sediului central al PNL, este și anunțul primarului Sectorului 1 Clotilde Armand, informație pe care o numește „o veste excelentă”. Primarul general Nicușor Dan este cel care a comunicat luni că instanța a decis definitiv, în 8 iulie, să suspende autorizația de construire pentru blocuri de 4 etaje. Între timp blocurile sunt ridicate.

„Justiția a făcut treaba Prefecturii București și a Inspectoratului de Stat în Construcții, două instituții care au asistat impasibile la distrugerea unei zone cu un grad maxim de protecție cu toate că au fost sesizate de Primăria Sectorului 1.”, acuză primarul Sectorului 1 Clotilde Armand.

Edilul de la S1 precizează că anul trecut în luna ianuarie a început demersurile de verificare a documentației elaborate de funcționarii din Primăria Sectorului 1 pentru șantierul din Aleea Modrogan 1A.

„Am înaintat către Prefectura București și Inspectoratul de Stat în Construcții solicitarea de verificare a legalității PUZ-ului în vederea suspendării lucrărilor. N-au făcut nimic aceste instituții.”, menționează edilul.

Ea publică cronologia evenimentelor de la adresa Aleea Modrogan 1A.

Facts:
– Aleea Modrogan 1: Vila Filipescu-Brâncoveanu, monument istoric cu grad maxim de protecție, conservarea este obligatorie;
– Noiembrie 2014: RA-APPS vinde la licitație publică serele domeniului, 4.200 mp, cu 4,4 milioane de euro;
– Decembrie 2019: CGMB aprobă construcția de “locuințe colective”, deși parcela făcea parte dintr-un “spațiu verde amenajat”;
– În locul serelor vor fi construite trei blocuri cu patru etaje. Cele 100 de apartamente de lux vor fi vândute cu prețuri între 840.000 euro – 2.900.000 euro.

Concluzii:
În schimb, judecătorii au oprit betonarea din Aleea Modrogan nr. 1A, grădina vilei Filipescu-Brâncoveanu, monumentul istoric din curtea sediului central al PNL

„Este o tragedie să privim neputincioși cum dispare sub ochii noștri o zonă protejată de lege pentru niște interese imobiliare.

Pentru mine este ireal cum nimeni nu a văzut că s-au tăiat zeci de copaci și cum a răsărit un șantier în curtea sediului central PNL, într-o zonă mega protejată de lege.”, concluzionează edilul.

Îți recomandăm și:

Cookies