„Bestiile” intră, în weekend, în cinematografele din București și din toată țara. Tudor Giurgiu: E un thriller care îți dă fiori, ieși mut din sala de cinema

10 feb. 2023
741 Afișari
În weekend, intră în cinematografele din București și din toată țara “Bestiile”. Tudor Giurgiu: “E un thriller care îti dă fiori, te face să ieși mut din sala de cinema”

Bestiile”, în regia lui Rodrigo Sorogoyen, unul dintre cele mai populare și mai premiate filme spaniole ale anului 2022, intră de astăzi în cinematografele din București și din toată țara. Este povestea unor tineri care aleg filosofia de viață downshifting și se retrag undeva la țară în provincia Galicia. Numai că acolo îi așteaptă Bestiile. Cu peste 17 nominalizări la Premiile Goya, inclusiv pentru el mai bun film, Bestiile cuceresc spectatorii și criticii din Europa și întreaga lume. Filmul este inspirat din fapte reale.

Ceea ce trebuia sa fie o schimbare minunată se lovește de ostilitatea unei comunități deloc idilice”

Transilvania Film anunță intrarea în cinematografele din România a filmului Bestiile, cea mai noua producție a regizorului spaniol nominalizat la Oscar Rodrigo Sorogoyen. Parte din Selecția Oficială a Festivalului de Film de la Cannes 2022, Bestiile este un thriller psihologic inspirat de un caz real petrecut în provincia Galicia. Un cuplu de orășeni, care au ales downshifting, se mută la țară pentru a duce o viață mai aproape de natură. Dar ceea ce trebuia să fie o schimbare minunată se lovește de ostilitatea sătenilor și a unei comunități mult mai puțin idilice decât și-au imaginat-o cei doi.

Foto credit: Transilvania Film.
Tudor Giurgiu: “Este un thriller care îti dă fiori, dar în egală mãsurã te copleșește, te învãluie lent, este cinema de înaltă clasă”

Bestiile” a fost și filmul surpriză al ediției din acest an a Festivalului Internațional de Film Transilvania, unde a fost proiectat într-o sală sold out.

Tudor Giurgiu, regizor: “Bestiile” este unul din filmele care m-au mișcat cel mai tare anul trecut. L-am revăzut acum câteva zile, senzația este aceeași. O poveste despre violență, xenofobie, gentrificare, mediu, totul într-o comunitate dintr-un sat de izolat din Galicia. E un thriller care îti dã fiori, dar în egalã măsurã te copleșește, te învăluie lent, te face sã ieși mut din sala de cinema. Pot vorbi ore în șir despre jocul actorilor, despre dialoguri sau măiestria regizorului Rodrigo Sorogoyen (câstigãtor la TIFF cu primul lui film), cel mai bine mergeți să îl vedeți, este cinema de înaltă clasă”, a scris Tudor Giurgiu pe pagina sa de facebook.

Foto credit: Transilvania Film.

Catherine Deneuve: „Cel mai puternic film pe care l-am văzut anul acesta”

Bestiile” a câștigat Premiul Publicului la Festivalul de Film de la San Sebastián și Grand Prix la Festivalul de Film de la Tokyo, are un scor de 100% pe platforma Rotten Tomatoes și a strâns în fața marelui ecran 1 milion de spectatori în Spania și Franța, cu încasări de peste 2,5 milioane de dolari.

Trailer – https://youtu.be/J-yIqEGSP5I

Dincolo de conflictul urban vs. rural, Bestiile pune în lumină, într-un ritm captivant, și teme precum naționalismul și xenofobia, gentrificarea sau diferențele de clasă. Pentru Sorogoyen este o ilustrare a societății de astăzi, împărțită în două tabere: „Trăim într-o lume în care nu îl ascultăm cu adevărat pe celălalt și ne poziționăm în alb sau negru, nu mai e loc de gri. E nevoie de dialog real, dar asta se întâmplă din ce în ce mai puțin pentru că primează fanatismul și argumentele sunt ignorate”.

Foto credit: Transilvania Film.

În rolurile principale joacă actorii francezi Denis Ménochet (cunoscut pentru Inglourious Basterds regizat de Quentin Tarantino sau Peter Von Kant, cel mai nou film al lui François Ozon) și Marina Foïs. Scenariul este scris de Isabel Peña (premiată la San Sebastián în 2016 pentru scenariul de la Que Dios nos perdone) și de Rodrigo SorogoyenRodrigo Sorogoyen, a fost nominalizat la Oscar în 2017 pentru Madre și e cunoscut publicului pentru producții precum Stockholm (2013), Dumnezeu să ne ierte /Que Dios nos perdone (2016) sau Jocuri de putere /El Reino (2018).

 

Mai multe detalii despre filmele distribuite de TRANSILVANIA FILM:
https://www.facebook.com/TransilvaniaFilm
https://www.instagram.com/transilvaniafilm/

 

Cookies