B’ESTFEST – Omul sfinţeşte locul

de:
03 iul. 2011
1 Afișari
B’ESTFEST – Omul sfinţeşte locul

Am văzut ieri toate tipurile de personaje: de la copii la batrâni, de la punkeri la tocilari, toţi formând un întreg – publicul B’ESTFEST. Și pentru prima oară la un festival, am realizat ca ne-am civilizat şi că ne putem distra împreună, fără circ, bătăi sau fluierături la adresa unei trupe care nu ne place (cum a fost cazul acum 2 ani la Polarkreis, cand fanii Motorhead au huiduit tot concertul trupei germane). Și cred că am mai învăţat ceva – consumul responsabil de alcool (iar cand zic asta nu mă refer la o cantitate anume ci la cantitatea de alcool pe care orice individ o poate “duce” fără a fi penibil sau violent). E clar, am învăţat să ne distrăm, să ne respectăm şi să coabităm pentru 3 zile. Mai avem câteva lipsuri la capitolul curăţenie şi la aplauzele pe care o trupă care-şi “rupe picioarele pe scenă” le merită, atâta timp cât ai ales de bunăvoie să stai şi s-o priveşti.

Și dacă tot vorbim de trupe, iată şi ce s-a întâmplat ieri din punct de vedere muzical. În primul rând vreau să vorbesc despre Șuie Paparude. Am copilărit ascultându-l pe Dobrică punând muzică prin club Martin. Deci, recunosc, am o slăbiciune pentru Șuie. Ce-mi place foarte tare la ei e felul în care ştiu să comunice cu publicul. Vorbesc, dansează, se simt bine, iar cei din faţa scenei simt asta imediat şi răspund sărind, aplaudând şi cântându-le versurile. Pe scurt, spectacol total terminat cu un bis binemeritat. După Sensor şi Electric Brother au urcat pe scenă Asian Dub Foundation. O combinaţie interesantă de dub, rapcore, ragga-jungle şi ritmuri orientale, pe care aproape toţi cei prezenţi au “gustat-o”. La fel de apreciaţi au fost şi Lamb dar mie personal mi se pare ca locul lor ar fi fost într-un club intim şi nu pe scena unui festival, destul de târziu cât să te ia somul şi frigul. Nu-i nimic, că ne-am încălzit la Mika. Recunosc că nu sunt un fan înfocat dar mi-a plăcut concertul foarte tare. E vesel, are un întreg set-up pe scenă, o bateristă “rea” şi un backing voice de excepţie, pe nume iMMa. Iar pentru fanele înrăite s-a şi dezbrăcat, lăsând la vedere un corp…lucrat.

Și pentru că ieri n-am amintit şi celelate trupe (cu toate că aşa ar fi fost frumos), am s-o fac azi. În ziua a doua a B’ESTFEST au mai cântat: Electric Fence, Magnolia, Robin&The Backstabbers, Petrol şi Mes Quins. Iar astăzi de-abia aştept să-i văd pe ROA. House of pain (tot din ciclul “amintiri din copilărie”), Pendulum şi Nero. Iar pentru cei care se hotărăsc azi să vină pentru prima oară la B’ESTFEST, luaţi-vă doar haine groase. Bilete găsiţi la intrare!

Cookies