Berceniul va fi prima comună cu metrou din România. Băluță pregătește o înțelegere cu CJ Ilfov

05 feb. 2021
4155 afișări
Berceniul va fi prima comună cu metrou din România. Băluță pregătește o înțelegere cu CJ Ilfov

Berceniul va fi prima comună cu metrou din România. Cel puțin, așa sună, la acest moment planurile pe care primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, le face împreună cu cei de la Consiliul Județean Ilfov.

Da, știm, sună prea bine ca să fie adevărat. Berceniul va fi prima comună cu metrou din România. Momentan, totul este o propunere și se află în stadiul de discuții între autoritățile din Sectorul 4 și Consiliul Județean Ilfov.

Anunțul a fost făcut de Daniel Băluță, edilul de la Sectorul 4, în cadrul unei emisiuni în studioul Ziarului Financiar, acesta precizând că își dorește realizarea acestui proiect din mai multe motive.

Berceniul va fi prima comună cu metrou din România

Primarul spune că realizarea a încă două sau trei stații de metrou, care să prelungească Magistrala 2 până în comuna Berceni, transformă zona într-una atractivă pentru investitori. În plus, acest lucru ar însemna dezvoltare economică și o viață mai bună pentru oameni.

”Linia de metrou M2 nu se va opri pe Șoseaua Berceni!

Lucrăm, împreună cu Consiliul Județean Ilfov, la un proiect care o va prelungi cu două sau trei stații către comuna Berceni.

De ce ne dorim asta? Pentru că infrastructura mare transformă zona într-una atractivă pentru investitori, iar acest lucru înseamnă dezvoltare economică  și o viață mai bună pentru oameni.

Generează locuri de muncă bine plătite, bani mai mulți la bugetul local, adică fonduri pentru proiecte noi, un aer mai curat, pentru că vom lăsa mașinile în afara orașului și vom circula cu metroul, dar și scăderea timpilor în trafic, prin depresurizarea Centurii Capitalei și a șoselelor din Sectorul 4.

Lista beneficiilor acestui proiect este deschisă! Vă rog să o completați în secțiunea de comentarii!”, a spus Daniel Băluță.

La mijlocul lunii ianuarie, Primăria Sectorului 4 a anunțat și demararea lucrărilor la noua staţie de metrou care va fi construită pe Şoseaua Berceni.

Cookies