Benzina şi motorina se ieftinesc cu 4 bani

de:
25 ian. 2011
0 Afișari
Benzina şi motorina se ieftinesc cu 4 bani

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, noile tarife au fost ajustate ca urmare a sistării colectării taxei pentru Fondul Special de Produse Petroliere (FSPP).

„Datorită reducerii componentei de taxare cu 0,01 USD, ca urmare a sistării colectării taxei reprezentând Fondul Special de Produse Petroliere, preţul carburanţilor în benzinăriile OMV şi Petrom se va reduce cu 4bani/litru (inclusiv TVA aplicat taxei de 1cent/litru), începând cu data de 25.01.2011”, se arată într-un comunicat al companiei.

Petrom precizează că taxele reprezintă circa jumătate din preţul carburanţilor.

Preţul carburanţilor a crescut cu 15% în ultimul an, după ce în 2009 acesta a fost majorat cu alte 13 procente. Din cauza scumpirilor multiple, şoferii au organizat proteste la pompe, aceştia alimentând cu câţiva litri de combustibil pentru care au plătit numai cu mărunţiş.

Dacă preţul combustibilului este mare, calitatea lui lasă de dorit. Potrivit analizelor efectuate de Autoritatea Naţională pentru protecţia Consumatorilor, motorina vândută în Capitală este îndoită cu apă, iar benzina conţine resturi mecanice.

Cookies