Benzina costă cât în 2011. Preţul se apropie de 5 lei pe litru

de:
19 dec. 2014
0 Afișari
Benzina costă cât în 2011. Preţul se apropie de 5 lei pe litru

Economia care rezultă din ieftinirea benzinei poate fi calculată, de exemplu, la o traversare a Bucureştiului, într-o zi aglomerată.

Cei 30 de kilometri vor fi parcurşi într-o oră şi jumătate. 45 de minute de mers, restul aşteptare în coloană. Motorul consumă trei litri de benzină, iar economia calculată faţă de preţurile din vară este de aproape patru lei.

„Lucrurile sunt îmbucurătoare. Asistăm la o reducere de la 6,4 lei pe litru spre un 5 lei. Nu e încă 5 lei, dar sperăm să vedem asta. Practic, putem să zicem că am asistat la o reducere de 20% în jumătate de an”, spune Radu Dinescu, secretar general Uniunea Transportatorilor Rutieri, pentru Digi24. 

Cel mai ieftin litru de benzină costă în acest moment 5 lei şi 15 bani, iar dacă adăugăm şi ieftinirile din weekend la mai multe companii petroliere, atunci preţurile ar putea ajunge la nivelul din ianuarie 2011

Şoferii spun totuşi pentru că pentru nivelul de trai din România încă nu am ajuns la preţul corect.

Ieftinirile de la pompă înseamnă 20 de procente, mai puţin scăderea preţului la ţiţei pe plan internaţional. În ultimul an, barilul a ajuns la jumătate din valoare şi doar în ultima lună scăderile au fost de la 78 la 59 de dolari.

Cookies