Benzile unice pentru autobuze din București vor fi pe mijlocul străzii. Primele vor fi pe Bd. Aviatorilor și Bd. Regele Mihai I (Kiseleff), spune viceprimarul Bujduveanu

07 feb. 2023
3083 Afișari
Benzile unice pentru autobuze din București vor fi pe mijlocul străzii. Primele vor fi pe Bd. Aviatorilor și Bd. Regele Mihai I (Kiseleff), spune viceprimarul Bujduveanu
Benzile unice pentru autobuze din București vor fi pe mijlocul străzii. Primele vor fi pe Bd. Aviatorilor și Bd. Regele Mihai I (Kiseleff), spune viceprimarul Bujduveanu. Imagine simbol: Facebook/ STB

Viceprimarul Capitalei spune că orașul are nevoie urgentă de benzi unice pentru transportul public. Stelian Bujduveanu a declarat că benzile unice pentru autobuze din București vor fi pe mijlocul străzii, iar primele vor fi implementate pe bulevardele Aviatorilor și Regele Mihai I. Totodată, invitat în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, viceprimarul a anunțat când vor începe să circule autobuzele pe benzile unice.

Transportul public din Capitală este neatractiv

Invitat în emisiunea „Cu Gândul la București”, Stelian Bujduveanu a recunoscut că transportul public din București este neatractiv. În acest sens, viceprimarul spune că a făcut și un experiment: pe linia 41, în momentul în care pui două tramvaie unul lângă altul, unul nou, altul vechi, călătorii vor aștepta să urce în cel nou.

„Asta arată că în primul rând calitatea primează. Și am încurajat cetățenii să folosească transportul public”, a declarat Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, conform Gândul.ro.

În București se vor implementa benzile unice pentru autobuze

Bujduveanu spune că benzile unice pentru autobuze vor fi introduse în această primăvară. Primele bulevarde vizate sunt Aviatorilor și Regele Mihai I.

Aceste culoare unice pentru transportul public vor fi pe centru, între cele două benzi de mers.

„Dacă vorbim de autobuze și troleibuze, într-adevăr, ce nu a făcut Municipalitatea prea mulți ani, și este de datoria noastră să le facem, este vorba de acele culoare unice. Am avizat în premieră, la nivelul bulevardului Aviatorilor și Kiseleff („Regele Mihai I” – n.r.), culoare unice, care vor fi pe centru, între cele două sensuri de mers, care vor decongestiona traficul”, a declarat viceprimarul Capitalei.

Pe Aviatorilor, culoarul unic (pe mijloc, a III-a bandă) este avizat de Comisia de Circulație. Municipalitatea are sprijinul Brigăzii Rutiere, iar autoritățile sunt în procedură de implementare. Banda unică este în plin proces de amenajare, iar Stelian Bujduveanu spune că acesta va fi implementată în primăvară.

Pe Kiseleff (Regele Mihai I), culoarul unic (pe mijloc, pe unde circulă parada de 1 Decembrie). În prezent, autobuzele nu circulă pe acolo, o parte dintre ele circulă pe partea dreaptă. Va fi creată o bandă unică pentru transportul în comun, iar stația pentru autobuze va fi mutată pe acel bulevard.

„Culoarul va fi din sensul Casa Presei spre Arcul de Triumf ”, a precizat Bujduveanu.

Cookies