ARHIVA B365

Sens unic pe Floreasca şi Barbu Văcărescu, benzi speciale pentru RATB: planurile Primăriei Bucureşti

Autobuzele şi tramvaiele scapă de ambuteiajele din traficul bucureştean. Sistemul de benzi speciale de circulaţie pentru mijloacele de transport în comun va fi extins de Primăria Capitalei pe marile bulevarde ale Capitalei. Primul pe listă este Bulevardul Aerogării, aflat momentan în plin proces de reabilitare.

„Pe linia de tramvai vor circula şi autobuzele şi maşinile de intervenţie 112. Pe Aerogării este intrarea în oraş de pe DN1, unde au loc multe accidente, iar maşinile chemate să intervină vor putea circula mult mai repede. Acest bulevard va fi gata în toamnă, iar benzile speciale vor fi realizate până la podul Băneasa peste calea ferată”, a declarat pentru B365.ro, Ion Dedu, director executiv al Direcţiei Transporturi şi Sistematizarea Circulaţiei din cadrul Primăriei Capitalei.

Împotriva şoferilor nedisciplinaţi care ar putea circula pe benzile unice se vor lua măsuri speciale. „Bordura va fi ridicată cam la 8-10 centimetri, ceea ce va fi descurajant pentru şoferi”, a spus Ion Dedu.

De pe Bulevardul Aerogării, benzile unice pentru mijloacele de transport în comun şi maşinile de intervenţie vor continua pe Bd. Al. Șerbănescu şi Barbu Văcărescu până la intersecţia cu Ștefan cel Mare, urmând ca apoi ele să fie introduse şi pe Ștefan cel Mare şi Mihai Bravu. „Pe Barbu Văcărescu linia de tramvai va fi mutată pe partea dreaptă a bulevardului pe sensul de mers dinspre Șoseaua Pipera spre Ștefan cel Mare. Călătorii vor putea coborî din tramvai direct pe trotuar”, a mai precizat şeful Direcţiei Transporturi.

Sens unic pe Barbu Văcărescu şi Calea Floreasca

Odată cu realizarea benzilor unice pentru transportul în comun şi cel de intervenţie, reprezentanţii Primăriei intenţionează să introducă sens unic pe Barbu Văcărescu şi Calea Floreasca. Mai exact, pe Barbu Văcărescu se va circula doar pe sensul dinspre Ștefan cel Mare spre Șoseaua Pipera. Sensul unic va fi instituit de la intersecţia Barbu Văcărescu cu Bulevardul Lacul Tei. Pe Calea Floreasca se va circula doar pe direcţia Șos. Pipera – Ștefan cel Mare.

„Pe Calea Floreasca ne gândim să introducem o bandă specială pentru maşinile de intervenţie, până la Spitalul Floreasca”, a precizat Ion Dedu.

Anul acesta, Primăria are buget doar pentru prima parte a acestui proiect, respectiv Bulevardul Aerogării. Celelalte propuneri sunt deocamdată în faza studiului de fezabilitate.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button