Beneficiile ascunse ale șteviei la război

15 mart. 2022
362 Afișari
Beneficiile ascunse ale șteviei la război
Beneficiile ascunse ale șteviei în război

Treaba stă în felul următor. Legendele, miturile și scenariile apocaliptice există de când lumea şi pământul, doar că în perioada în care trăim noi, mulţumită marelui internet, lucrurile se mișcă cu mult mai multă rapiditate. Plus că uităm foarte repede 

Cine oare mai ține minte rețeta aia cu lămâi și apă alcalină de la începutul pandemiei? De nu mai găseai o lămâie în tot orașul? Pe urmă a venit teoria cu usturoiul care te vindecă de covid, dar asta n-a prins foarte bine, că usturoiul, bietul de el, pute. 

Dar preferata mea, să știți, a fost aia cu va fi instaurata bio reținerea bsl 45, care va însemna ca un singur membru al familiei va avea voie sa iasă din casă în costum de protecție”. Mă fascinează de unde vine ideea, adică de ce” bio-reținerea bsl 45” și nu “bio reținerea 2714”? Sau 3002? E mai rea asta cu 45 decât celelalte? Asta e greu de spus, cert e că, până una alta, am primit mesajul acela de la o grămadă de persoane, unele destul de greu de convins și de la care nu mă așteptam. Dar panica e contagioasă, să recunoaștem. 

Sigur că, în esență, știm că nu se termină benzina și nici n-o să coste niște mii de euro și, oricum, dacă va costa, asta e, mergem cu autobuzul. Dar frica vine din noi, de undeva de departe, de la bunici, străbunici și alți strămoși care cine știe din fața cărui război au fugit. De aia ne prinde un pic și goana după ulei, căci foametea e o realitate în multe dintre familiile noastre. Și toate cele ele se duc în frica de moarte. Dar pe mâncare, combustibil, altele, poate am putea să ne explicăm. 

Însă ce voiam eu să vă spun de fapt, după toată această lungă introducere,  e că: 

  1. S-au făcut urzicile, de ceva vreme, poate știați
  2. S-a făcut leurda – și asta poate știați, că e la modă biata leurdă în vremurile noastre. De ce zic biata? Explic: tocmai fiindcă că e la modă, o smulge lumea de prin toate colțurile și în curând chiar vom trece printr-o criză a leurdei, iar de asta nu o să ne pese decât nouă, cei câțiva pasionați autentici.
  3. S- a făcut ștevia și e momentul să îi dăm șteviei ce e al șteviei. În mod normal, o vedem pe tarabe și o lăsăm acolo sau o mai punem la îndoit și înmulțit spanacul, dar ștevia are viața ei proprie și e cazul să începem să o folosim la adevărata ei valoare. Eu am găsit niște super rețete în carte Ierburi Uitate. De exemplu budincă de ștevie sau sufleu de ștevie. N-o să vi le dau, pentru că e o carte pe care mai bine o cumpărați. E acolo și o rețetă de chiftele din varză murată.  CEVA DIVIN, nu mă credeți pe cuvânt, faceți și voi că e păcat de varză. 
  4. Nu mai aruncați frunzele de la ridiche, pentru că e tot păcat. Puneți-le la salată, sunt crocante și bune și nu se face să le lăsăm pradă compostului.

Poate vi se pare bizar cum am plecat de la bio-reținere și am ajuns la frunza de ridiche, dar mi se pare foarte logic în sensul vremurilor pe care le trăim. Azi ne facem un plan să sărbătorim terminarea pandemiei, mâine dimineață ne trezim într-un război, poimâine ne temem de explozii nucleare și tot așa. Nu zic, e bună diversitatea, dar pe cuvânt de onoare, poate e momentul să mai stăm un pic liniștiți, să ne mai plictisim, să mai spunem că n-avem ce face și că nu mai știm cum să ne umplem timpul.

Nota B365.ro: În cazul în care, totuși, simțim în mod bizar cum ne plictisim, ne putem umple timpul citind, de exemplu. Rcomandăm oricând textele Mariei:

Cookies