Beneficii la locul de muncă – De ce este bine să ai grijă de angajații tăi? (P)

01 mart. 2024
67 Afișari
Beneficii la locul de muncă – De ce este bine să ai grijă de angajații tăi? (P)
Beneficii la locul de muncă – De ce este bine să ai grijă de angajații tăi? (P) Foto: Fauxels/Pexels.com

Piața muncii a suferit schimbări care mai de care mai interesante în ultima decadă în România. Joburile care până de curând nu puteau să se desfășoare decât la birou au devenit în multe industrii, opționale.

Pe de altă parte, angajații nu mai sunt mulțumiți doar de salariul primit la dată fixă, iar companiile angajatoare cunosc acest aspect. Există însă variate oportunități pe piață, care se pot pune în practică destul de ușor, iar în rândurile următoare poți afla câteva recomandări pentru ca oamenii tăi să beneficieze și de alte avantaje la locul de muncă pentru a da un randament mai bun.

Cum să îți stimulezi angajații și să îi ții aproape în companie?

  • Beneficii periodice

Potrivit statisticilor și rapoartelor de pe piața muncii din România, angajatorii dau o importanță destul de mare cerințelor și direcției de business moderne și implementează deja diverse beneficii la locul de muncă. Dacă până de curând era suficient un salariu livrat la timp în contul bancar, altfel stau lucrurile acum.

Angajații sunt dispuși să lucreze pentru companii care oferă și alte beneficii la locul de muncă, nu doar un salariu și atât. Un exemplu în acest sens poate fi Pluxee.ro, platforma unde angajatorii pot opta pentru diverse soluții precum cardurile cadou, cele de masă sau chiar de vacanță. Asemenea stimulente la locul de muncă sunt mai mult decât binevenite pentru că astfel, angajații se simt apreciați, beneficiază și de alte avantaje în afară de salariu și se pot concentra mai bine pe ceea ce au de făcut, dacă există această siguranță financiară.

  • Ieșiri în afara biroului

Munca de birou se poate desfășura foarte bine și în alte locații. Atât timp cât există internet, iar activitățile nu sunt perturbate, asemenea ieșiri nu pot fi decât benefice pentru angajații unei companii.

Avantajul este chiar flexibilitatea la locul de muncă și faptul că nu este musai să bifezi cartela la birou și să stai în același peisaj până la finalul programului. Sunt companii în România, destul de multe, care preferă astfel de stimulente pentru angajații lor și care dau rezultate, în final.

  • Recunoștință pentru munca depusă

Uneori sunt suficiente vorbele bune pentru ca un angajat să se simtă bine și mulțumit cu muncă depusă, mai ales când rezultatele se văd. Recunoștința este foarte importantă în mediul de business unde, de multe ori, mâna de lucru este greu de găsit în anumite domenii, iar cea existentă trebuie “păstrată”.

Iar dacă recunoștința respectivă vine la pachet și cu un bonus financiar, cu atât mai bine. Eforturile angajatorilor ar trebui direcționate către astfel de opțiuni, cu ajutorul cărora oamenii să fie stimulați și apreciați la locul de muncă.

  • Posibilitatea de a alege programul de lucru

Programul de muncă de la 9 la 17 nu mai este neapărat o obligație pentru o bună parte din angajații companiilor de top din România. Pandemia a fost cea care a dictat că multe activități se pot desfășura foarte bine online, cu instrumentele optime la îndemână și că echilibrul profesie-familie se poate atinge. Dacă financiar încă nu este posibil să oferi bonusuri periodice angajaților, munca hibrid și programul flexibil pot fi opțiuni demne de luat în calcul.

Așadar, acestea sunt câteva recomandări de stimulente pentru angajații unei companii. Oamenii buni se pot păstra în firmă dacă știi cum să îi stimulezi și să le arăți aprecierea.

Cookies