Beneficiarii serviciilor sociale din Sectorul 6 primesc sprijin de URGENŢĂ FOTO

de:
18 mart. 2020
1 Afișari
Beneficiarii serviciilor sociale din Sectorul 6 primesc sprijin de URGENŢĂ FOTO

Numerele de telefon sunt accesibile de luni până joi în intervalul orar 08.00 – 16.30, iar vineri de la 08.00 la 14.00, având ca scop ajutorarea celor care nu dispun de susţinere din partea familiei şi au nevoie de sprijin de urgenţă.

La rândul lor, familiile monoparentale şi cele care beneficiază de alocaţie pentru susţinerea familiei, pot apela la numărul de telefon 0376203744, care funcţionează în acelaşi interval orar amintit mai sus, pentru a solicita informaţii privind acordarea drepturilor băneşti sau sprijin de urgenţă în contextul socio-economic actual.

În această săptămână, angajaţii DGASPC Sector 6 au contactat beneficiarii serviciilor sociale pentru a le transmite informaţii privind continuarea primirii de solicitări şi acordării de servicii sociale prin intermediul Poştei Române, a serviciilor de curierat, a adreselor de email sau reţelelor de socializare, precum şi pentru a-i instrui cu privire la regulile generale de protecţie împotriva contactării şi răspândirii virusului CoVid-19. Persoanele apelate, care nu beneficiază de suport din partea familiei, pot solicita servicii sociale de urgenţă la domicliu.


Astfel, au fost iniţiate 993 de apeluri telefonice şi tot atâtea informări şi consilieri cu privire la masurile de prevenuire şi protecţie împotriva Coronavirus. Au fost efectuate 71 de intervenţii la domicliul pentru persoane aparţinând categoriilor sociale defavorizate precum bătrâni sau persoane cu dizabilităţi. În teren, s-au acordat servicii precum procurare de medicamente sau activităţi de sprijin de tip administrativ, în funcţie de specificul fiecărui caz.

În sprijinul persoanelor din comunitate aflate în regim de autoizolare (care au revenit din zonele afectate de Coronavirus) la domiciliu a fost pus la dispoziţie numărul de telefon 0319593, care funcţionează de luni până vineri, în intervalul 08.00 – 20.00, iar sâmbăta și duminica în intervalul 08.00 – 14.00.

Pentru orice situaţii de urgenţă, persoanele autoizolate la domiciliu în contextul Coronavirus pot contacta autorităţile locale ale Sectorului 6 la numărul de telefon 0731624849, care funcţionează non stop.

Tot din dispoziţia primarului Sectorului 6, Directia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 a procedat la contactarea gospodăriilor din comunitate în care se găsesc persoane autoizolate la domiciliu, pentru a programa din timp ridicarea gunoiului, distribuirea dezinfectanţilor, a alimentelor şi produselor igienico-sanitare în pachete standard. Până la această oră, peste 70 de persoane autoizolate au beneficiat de aceste servicii.

Plasarea produselor de strictă necesitate şi acordarea serviciilor de urgenţă la domiciliul persoanelor autoizolate sunt realizate de către echipe special desemnate şi echipate corespunzător, pentru a se preveni contactarea şi răspândirea virusului. Gunoiul menajer este ridicat cu ajutorul unor echipe autorizate să gestioneze deşeurile toxice.
„În această perioadă, recomandăm cetăţenilor Sectorului 6 să respecte măsurile stabilite de autorităţi pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu Coronavirus. Fiecare gest de responsabilitate va avea efecte pozitive asupra familiilor noastre şi îi va proteja pe membrii comunităţii alături de care trăim”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

 

Cookies