4.000 de beneficiari de venit minim garantat, obligaţi să treacă lunar pe la Forţele de Muncă

de:
20 ian. 2011
0 Afișari
4.000 de beneficiari de venit minim garantat, obligaţi să treacă lunar pe la Forţele de Muncă

Conform prevederilor legale, care au intrat în vigoare în acest an, bucureştenii care primesc venit minim garantat de la administraţiile de sector trebuie să îşi reînnoiască din 30 în 30 de zile adeverinţa care atestă că se află în căutarea unui loc de muncă. În care contrar, aceştia riscă să rămână fără bani de la stat.

În plus, persoanele care nu iau parte la cursurile de formare profesională sau cele care refuză un loc de muncă oferit de Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă vor fi scoase de pe lista de plată a primăriilor de sector.

Venitul minim garantat se acordă lunar în cuantum de 125 lei pentru o persoană, 225 lei pentru familiile formate din două persoane, 313 lei la trei persoane, 390 de lei la familiile compuse din patru membri, 462 de lei la familiile alcătuite din cinci persoane şi câte 31 lei pentru fiecare persoană dintr-o familie cu mai mult de 5 persoane.

Pentru a primi acest tip de sprijin financiar, persoanele interesate depun cererile de înscriere la sediile direcţiilor de asistenţă socială şi protecţia copilului arondate sectoarelor Capitalei.

Pe parcursul anului trecut, primăriile de sector din Capitală au acordat aproape 4.000 de ajutoare sociale constând în venit minim garantat pentru familii nevoiaşe şi persoane singure defavorizate, cele mai multe fiind distribuite de administraţiile locale 1 şi 5.

Adeverinţele de şomaj pot fi obţinute de la agenţiile locale de sector:

Agenţia Locală de Ocupare a Forţei de Muncă Sector 1 – str. Spătarul Preda nr.12

Agenţia Locală de Ocupare a Forţei de Muncă Sector 2 – str. Spătarul Preda nr.12

Agenţia Locală de Ocupare a Forţei de Muncă Sector 3 – str. Tăbăcarilor nr.20

Agenţia Locală de Ocupare a Forţei de Muncă Sector 4 – str. Spătaru Preda nr.12

Agenţia Locală  de Ocupare a Forţei de Muncă Sector 5 – b-dul. Pieptănari nr.64

Agenţia Locală de Ocupare a Forţei de Muncă Sector 6 – b-dul. Timişoara nr.59

Cookies