ARHIVA B365

BEI va da Primăriei sectorului 2 din Capitală 21,2 milioane de euro pentru eficiență energetică

 

Suma de 21,1 milioane de euro este prima tranșă a unui împrumut de 63,6 milioane de euro acordat de Banca Europeană de Investiții. În total, 400 de clădiri rezidențiale vor beneficia de eficiență energetică modernizată în această a treia fază, potrivit Mediafax.

„Fondurile Băncii Europene de Investiții vor contribui la creșterea eficienței energetice pentru 400 de clădiri rezidențiale din sectorul 2 al Bucureștiului. Reducerea emisiilor și a poluării vor contribui, de asemenea, la creșterea standardelor de viață a cetățenilor din București. Acest program axat pe acțiunile climatice va sprijini și mai mult România în îndeplinirea angajamentelor sale internaționale cu privire la reducerea emisiilor de seră și la economisirea energiei”, a declarat Andrew McDowell, vicepreședintele BEI, potrivit sursei citate.

Citește și: Elena Udrea iese la rampă! Ce se întâmplă, de fapt, cu Alina Bica

Îmbunătățirea izolării a clădirilor va genera economii de 50% a consumului de energie pentru încălzirea caselor în cauză. Fondurile BEI vor finanța până la 75% din costurile acestui proiect de economisire a energiei

Până în prezent, BEI a aprobat finanțări în valoare totală de aproximativ 613 milioane de euro în vederea creșterii eficienței în energie pentru 2.405 de clădiri din diverse sectoare ale Bucureștiului.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button