ARHIVA B365

Soarta tronsonului de metrou Universitate-Pantelimon de pe M5 se stabileşte zilele acestea

Viitorul tronsonul Universitate-Pantelimon va avea o lungime de 8 km de cale dublă şi 13 staţii iar staţia de corespondenta cu Magistrala 1 va fi la Iancului. Magistrala va urmări traseul Bulevardul Carol I-Bulevardul Pache Protopopescu-Șoseaua Iancului-Șoseaua Pantelimon.  “Suntem în discuţii zilele acestea cu cei de la Banca Europeană de Investiţii. Au loc analize pe marginea proiectului în vederea obţinerii creditului pentru finanţare. Este vorba de o suma totată de 800 de milioane de euro pentru Universitate-Pantelimon, din care 465 vor veni de la BEI iar diferenţa de le Guvern”, a declarat pentru B365.ro, directorul Metrorex Gheorghe Udrişte.

De altfel, partea română se arată încrezatoare în privinţa finanţării europene. „Estimăm ca întreaga procedura va dura maximum două luni de zile, urmând ca din toamna să fie aprobat creditul pentru acest tronson”, continuă Gheorghe Udrişte.

Potrivit Metrorex, Magistrala 5 va descongestiona traficul general din Centrul oraşului prin diminuarea numărului de autoturisme şi vehicule de transport în comun. Valoarea estimată a contractului pentru ambele tronsoane este de 2.260.000.000 lei. Magistrala 5 cuprinde tronsonul Drumul Taberei-Universitate în etapa I de execuţie, respectiv Universitate-Pantelimon, în cea de-a doua etapă. Cât priveşte tronsonul Drumul Taberei-Universitate, acesta va avea o lungime de 9.06 km şi 13 staţii de metrou iar staţia Eroilor va face legatură cu Magistrala 1, iar Universitate cu Magistrala 2.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button