Becali rămâne în închisoare de sărbători. Curtea de Apel a respins recursul

de:
09 dec. 2013
0 Afișari
Becali rămâne în închisoare de sărbători. Curtea de Apel a respins recursul

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a judecat recursul formulat de Becali la decizia Tribunalului Ilfov de respingere a contestaţiei la executarea pedepsei cu închisoare, informează Mediafax.ro.

Finanţatorul Stelei le-a spus judecătorilor că nu îl interesează soluţia din dosarul în care contestă decizia Tribunalului Ilfov, arătând că nu vrea să mai fie adus în faţa instanţei.

„Cea mai mare rugăminte – că admiteţi, că nu admiteţi recursul – eu vă rog să nu mai daţi un termen”, a spus Becali.

Acesta a solicitat instanţei să îl lase să povestească „modul în care s-au desfăşurat faptele”. Preşedintele completului de judecată i-a respins această solicitare, amintindu-i că este analizat recursul la decizia Tribunalului Ilfov, şi nu fondul cauzei.

Motivul invocat de avocatul lui Becali în formularea constaţia la executarea pedepsei a fost acela că judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) care l-au condamnat în dosarul „schimbului de terenuri cu MApN” nu aveau acces la informaţii clasificate.

„Niciunul dintre judecătorii care s-au ocupat de dosarul acesta nu au primit certificate de acces. Una este să ceri şi alta este să primeşti efectiv, ca să fii un judecător competent legal să judeci cauza lui Becali.(…) Becali – şi nu numai el, ci orice cetăţean din ţara asta – nu are cum să verifice procedurile pe care în secret conducerea ICCJ le realizează, împreună cu Serviciile Secrete, cu ORNISS-ul (Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, n.r.), pentru verificarea unor judecători care pot sau nu pot să intre într-un dosar cu informaţii clasificate”, a spus avocatul Cătălin Dancu.

Avocatul a precizat că dosarul privind schimbul de terenuri dintre Gigi Becali şi MApN nu a fost desecretizat, neexistând niciun document în acest sens.

În 5 decembrie s-a judecat, la Tribunalul Bucureşti, contestaţia lui Gigi Becali la executarea pedepsei, aceasta fiind respinsă ca „inadimisibilă”, întrucât a mai fost o dată soluţionată, de Tribunalul Ilfov, instanţa competentă în acest caz. Dosarul a ajuns la Tribunalul Bucureşti pentru că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că această instnaţă este competent să judece contestaţia.

Cookies