Becali, judecat în „Dosarul Terenurilor MApN”

de:
16 apr. 2013
0 Afișari
Becali, judecat în

Marţi, Gigi Becali s-a prezentat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru un nou termen în „Dosarul Terenurilor MApN”, după ce instanţa de judecată a amânat de mai multe ori pronunţarea unei decizii în acest caz. Patronul Stelei e acuzat de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în urma unui transfer de terenuri cu MApN.

Dacă la primele înfăţişări patronul Stelei nu s-a prezentat, prima oară fiind în Dubai, pentru ca la următorul termen să prefere o şedinţă din Parlament, la ultimele înfăţişări, Gigi Becali s-a prezentat la ÎCCJ şi, încă de dimineaţă, s-a declarat optimist în privinţa unui eventual verdict, potrivit prosport.ro.

Becali este acuzat de fapte de corupţie în procesul în care iniţial fusese achitat. Acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, finanţatorul din Ghencea a fost găsit nevinovat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 2012, însă decizia a fost atacată cu recurs la Completul de cinci judecători al instanţei supreme. Potrivit anchetatorilor, el ar fi generat un prejudiciu de 892.758 de dolari la bugetul de stat.

„Am făcut 3 ani la facultatea de drept şi în materie penală eu sînt expert. Dacă mă fac avocat cred că intru cu judecătorii într-un proces de simpatie, dar şi într-un joc ca şoarecele şi pisica. Dar judecătorii cînd te văd deştept…”, a declarat Becali, după ce a ieşit din sediul ÎCCJ.

Cookies