Gigi Becali a fost condamnat la încă 6 luni de închisoare, peste cei trei ani

de:
27 iun. 2013
0 Afișari
Gigi Becali a fost condamnat la încă 6 luni de închisoare, peste cei trei ani

Instanța Tribunalului Bucureşti adecis contopirea pedepselor dar a adăugat un spor de pedeapsă de șase luni în plus pentru Gigi Becali. Inițial, procurorul de ședință a cerut un spor de pedeapsă de 1 an, iar în replică, avocații lui Becali cereau ca întreaga pedeapsă să fie suspendată, informează Realitatea TV.

Se pare că Gigi Becali a încercat să apeleze la sentimentele judecătorilor. Acesta și-a recunoscut vina pentru toate faptele pentru care a fost condamnat și a spus că se retrage din viața politică și viața publică și va fi reeducat. 

Motivul pentru acest spor este faptul că Gigi Becali are 7 infracțiuni pentru care a fost condamnat, dintre care 3 pedepse cu închisoarea. În plus, de-a lungul proceselor Gigi Becali a avut o atitudine defăimătoare la adresa justiției. 

George Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN şi în dosarul „Valiza” şi la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul sechestrării de persoane, suspendarea transformându-se în executare în urma condamnărilor din celelalte două dosare..

Pe 4 iunie, George Becali a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în dosarul ‘Valiza’.

De asemenea, el a fost condamnat, pe 20 mai, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu.

George Becali a mai primit, în luna februarie, trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul privind sechestrarea de persoane, însă instanţa supremă a anulat suspendarea, astfel încât condamnarea s-a transformat în trei ani de închisoare cu executare.

Cookies