ARHIVA B365

Becali a câştigat procesul cu Penitenciarul Jilava

Gigi Becali a fost citat, luni dimineaţă, la Judecătoria Sectorului 4 în procesul intentat de reprezentanţii Penitenciarului Jilava, care au depus contestaţie împotriva deciziei magistraţilor de a-l lăsa pe omul de afaceri să îşi execute pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare în regim deschis, la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa. Potrivit Realitatea TV, magistraţii au luat o decizie favorabilă omului de afaceri. Astfel, Gigi Becali poate beneficia de mai multe drepturi, printre care se numără şi posibilitatea de a desfăşura activităţi în afara penitenciarului. Decizia luată luni de magistraţi nu este însă definitivă, anunţă Realitatea TV.

Procesul intentat de reprezentanţii Penitenciarului Jilava a fost amânat până acum de două ori şi se poate amâna din nou pentru că, potrivit avocaţilor omului de afaceri, starea de sănătate nu-i permite lui Gigi Becali să se deplaseze de la Poarta Albă la Judecătoria Sectorului 4.

Reprezentantii Penitenciarului Jilava au depus contestatie impotriva deciziei magistratilor de a-l lasa pe Gigi Becali sa isi execute pedeapsa de trei ani si sase luni de inchisoare in regim deschis, la Penitenciarul Poarta Alba din judetul Constanta.

Curtea de Apel Bucuresti a dispus definitiv, in 26 noiembrie, ca Gigi Becali sa ramana cu sporul de sase luni aplicat la condamnarile de trei ani de inchisoare primite in dosarul „Valiza” si in cel privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale, aminteste Realitatea Tv.

In acelasi timp, judecatorii au decis ca Becali sa isi execute pedeapsa in regim semideschis, insa hotararea a fost contestata de catre avocatul acestuia, iar contestatia a fost admisa. Astfel, s-a stabilit ca finantatorul Stelei sa isi ispaseasca cei trei ani si sase luni in regim deschis, la Penitenciarul Poarta Alba.

Pavel Abraham, avocatul lui Gigi Becali, a explicat ca acest regim de detentie nu ii permite lui Becali sa mearga acasa, dar poate desfasura activitati in interesul penitenciarului, in afara unitatii.

Avocatul a precizat ca Becali ar putea, spre exemplu, sa execute servicii de paza a detinutilor, in foisoarele inchisorii, sau chiar sa supravegheze detinutii iesiti la munca in afara penitenciarului. Regimul deschis de detentie ii dă posibilitatea lui Becali să se plimbe nestingherit prin penitenciar, dar şi să primească mai multe vizite şi pachete din partea familiei sau să muncească, în afara închisorii, dacă sănătatea îi permite.

În timp ce reprezentanţii Penitenciarului Jilava nu sunt de acord cu regimul deschis pentru că spun că, pe perioada detenţiei, Becali nu a avut un comportament exemplar în Penitenciarul Jilava, omul de afaceri a anunţat că vrea să reclame Administraţia Naţională a Penitenciarelor la Camera Deputaţilor pe motiv că nu i-a fost respectat dreptul la întreruperea pedepsei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button