BAZAR

Cum i-a enervat Gigi Becali pe deținuții de la Penitenciarul Rahova

Deținuții de rând acuză că în timp ce ei stau în condiții mizere, cu paturi suprapuse câte trei, cu două toalete la 30 de pușcăriași, latifundiarul din Pipera stă în condiții de lux.

Câţiva deţinuţi au sesizat cotidianul Click vizavi de faptul că, în timp ce ei stau câte 27 de suflete într-o cameră de 40 mp, Gigi Becali beneficiază de o celulă mult mai primitoare. Pe lângă faptul că este în permanenţă curată, aceasta nu are decât trei chiriaşi, pe Becali şi pe cei doi colegi ai săi din dosarul terenurilor MApN – Babiuc şi Cioflină.

Nemulţumiţii spun că, din cauza supraaglomerării, ei nu beneficiază nici măcar de cubajul de aer prevăzut în lege. Astfel, dacă fiecare deţinut are dreptul la 6 metri cubi de aer, în cazul lor cifra scade dramatic: 4,4 metri cub de aer/persoană.

De asemenea, în timp ce bossul Stelei împarte o toaletă cu cei doi colegi ai săi, cei 27 de puşcăriaşi sunt nevoiţi să folosească doar două wc-uri. Plus că apa care curge în robinete este plină de rugină şi sunt „vizitaţi” din ce în ce mai des de gândaci şi ploşniţe.

Reprezentanţii Penitanciarului Jilava con­firmă supraaglomerarea, în sensul că în loc de 1.400 de deţinuţi, aici sunt cazaţi 1.830. Cu toate acestea, la Jilava se asigură spaţiul individual fiecărui deţinut, susţin aceştia.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button