Becali a dat în judecată Primăria Capitalei: cere despăgubiri de 600.000 euro

de:
30 ian. 2011
2 Afișari
Becali a dat în judecată Primăria Capitalei: cere despăgubiri de 600.000 euro

Terenul de 3.000 de metri pătraţi, de care are nevoie Primăria Capitalei pentru lucrările de lărgire a şoselei care face legătura între Pipera şi Calea Floreasca, este situat în Pipera pe o proprietate mai mare deţinută de patronul echipei de fotbal Gigi Becali, scrie ziarulnational.com.

Oferta făcută de primarul Sorin Oprescu pentru exproprierea terenului a fost de 42 euro pe metru pătrat. Latifundiarul Gigi Becali şi nepotul său au cerut însă municipalităţii un preţ de cinci ori mai mare  aproape, respectiv de 200 de euro pentru fiecare metru pătrat. George Becali deţine un teren pe Şoseaua Pipera la numărul 43, iar nepotul său Mihai Lucian Becali are un teren pe Şoseaua Pipera la numărul 45-47. Aceste terenuri vor fi afectate de lucrările edilitare de lărgire a străzii care leagă cartierul de lux de restul Bucureştiului.

Gigi Becali urmează să se prezinte în faţa judecătorilor pe data de 6 aprilie 2011, termenul de judecată fiind fixat pe 4 iunie în cazul lui Lucian Becali.

O situaţie asemănătoare ar putea avea loc şi în cazul autostrăzii A3, a cărei porţiuni de început din Bucureşti ar trece tot pe o proprietate a lui Becali. Traseul Autostrăzii A3 a fost votat joi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Ieşirea pe viitoarea  autostradă este prevăzută, conform documentului luat în discuţie de CGMB în zona de nord-est a Municipiului Bucureşti, mai exact în zona delimitată de CF Constanţa şi limita administrativă a Capitalei la nord, Şoseaua Petricani,la vest, str. Gherghiţei la est şi Lacul Plumbuita la sud.

Cookies