BEC a respins cererea Alianței Dreapta Unită de anulare a alegerilor locale din Sectorul 1. Și cu cererea lui Clotilde Armand s-a întâmplat la fel

16 iun. 2024
520 afișări
BEC a respins cererea Alianței Dreapta Unită de anulare a alegerilor locale din Sectorul 1. Și cu cererea lui Clotilde Armand s-a întâmplat la fel
BEC a respins cererea Alianței Dreapta Unită de anulare a alegerilor locale din Sectorul 1. Și cu cererea lui Clotilde Armand s-a întâmplat la fel | Sursa foto: Agerpres

Biroul Electoral Central (BEC) a respins, sâmbătă, 15 iunie, cererea de anulare a alegerilor în Circumscripția Electorală Sector 1, formulată de Alianța Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei.

BEC a respins și cererea lui Clotilde Armand de anulare a alegerilor locale din Sectorul 1

Potrivit unui comunicat transmis de BEC, în ședința ce a avut loc de sâmbătă au fost date mai multe hotărâri și decizii de respingere în ceea ce privește renumărarea de voturi sau anularea alegerilor în diferite circumscripții din țară.

Printre acestea s-a aflat și cererea Alianței Dreapta Unită care solicita anularea alegerilor în Circumscripția Electorală Sectorul 1 – Municipiul București.

Totodată, Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat că în ședința de miercuri, 12 iunie, au fost respinse mai multe cereri pentru anularea alegerilor locale de duminică, printre acestea numărându-se și cea formulată de actualul edil al Sectorului 1, Clotilde Armand, potrivit unui comunicat BEC citat de Agerpres.

În șdința din data de 12 iunie 2024, Biroul Electoral Central pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024 (BEC) a adoptat următoarele hotărâri: (…) Hotărâre privind respingerea cererii de anulare a alegerilor în Circumscripția Electorală 1, Sector 1, București, formulată de către doamna Clotilde-Marie-Brigitte Armand.

Clotilde Armand, plângere penală împotriva membrilor BES 1

Vineri, 14 iunie, Clotilde Armand transmitea, pe pagina de Facebook, că a depus o plângere penală împotriva membrilor BES 1, acuzându-i de abuz în serviciu și falsificare a documentelor și evidențelor electorale.

Am făcut plângere penală împotriva membrilor Biroului Electoral Sector 1 pentru abuz în serviciu și falsificare a documentelor și evidențelor electorale.

Avem probe din care rezultă că fraudele electorale au fost mușamalizate la nivelul BES Sector 1, la indicațiile reprezentantului PSD. Nu vorbim de simple erori, sunt fraude electorale grosolane, într-o singură secție am găsit zeci de buletine de vot în plus, în urnă, față de numărul de persoane care au votat.

PSD și PNL au folosit într-un mod organizat metoda Suveica cu buletinele de vot neștampilate care au dispărut din datele centralizate și care sunt de negăsit pentru autoritățile din România.

Pe data de 11 iunie, aceasta spunea că va depune o plângere penală și împotriva președintelui AEP, Toni Greblă.

Actualul edil al Sectorului 1 susținea că mai multe plângeri penale au fost depuse la Parchetul General, dar și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Cele două instituții au comunicat că nu a fost înregistrată nicio plângere din partea lui Clotilde Armand.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies