Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”: ”Cred că sunt 20.000 de cazuri de Covid pe zi în România”

11 apr. 2021
183 Afișari
Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”: ”Cred că sunt 20.000 de cazuri de Covid pe zi în România”

Avem 20.000 de cazuri de Covid pe zi în România. Este părerea managerului Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, care analizează situația acum față de luna noiembrie a anului trecut.

Întrebată câtre cazuri noi crede că există în realitate, în condiţiile în care anul trecut, aveam în noiembrie 10.000 de cazuri pe zi şi 1.000 de oameni în terapie intensivă, dar mai puţine decese, iar acum avem în jur de 5.000 de cazuri pe zi, aproape 1.500 de oameni în terapie intensivă şi decese multe, Beatrice Mahler a dat un răspuns îngrijorător.

 

„Eu cred că sunt de patru ori mai multe decât cele raportate. Părerea mea e că sunt 20.000 de cazuri pe zi”, a spus Beatrice Mahler la Digi24.

De asemenea, întrebată ce concluzii a tras din discuţiile cu colegi din alte ţări, managerul spune că în alte ţări s-a testat mai mult, iar testarea a permis ca acel procent de cazuri critice sau cazuri care au necesitat spitalizare să fie mai mic.

„Dacă facem la noi procentul de persoane care sunt internate raportat la cazurile care sunt diagnosticate, lucrurile nu stau deloc bine, adică la noi procentul este mai mare”, a explicat Beatrice Mahler.

Combinație de tulpini care circulă

„Dacă ne uităm puţin la tipurile de tulpini care circulă în România, şi aici există o diversitate, pentru că într-adevăr avem tulpina britanică, dar avem mutaţii care sunt ale tulpinii britanice, plus că avem în circulaţie şi alte tulpini care ridică suspiciunea eficienţei vaccinului. Eu cred că este o combinaţie de tulpini care circulă, tulpini care creează o paletă diferită de simptome şi pe care nu avem cum să o evidenţiem fără secvenţiere genică la un nivel mult mai crescut sau măcar pentru cazurile acestea”, a mai spus aceasta.

Cookies