Bd. Prelungirea Ghencea, lucrări întârziate. Nicușor Dan anunță astăzi că va emite autorizația de demolare la proiectul de lărgire a șoselei

22 sept. 2022
15129 Afișari
Bd. Prelungirea Ghencea, lucrări întârziate. Nicușor Dan anunță astăzi că va emite autorizația de demolare la proiectul de lărgire a șoselei
FOTO: Facebook Eduard Paul Simion / Aglomerația de pe Prelungirea Ghencea

Primarul general Nicușor Dan a anunțat, joi, că va emite în curând autorizația de demolare a imobilelor la proiectul de lărgire a Bd. Prelungirea Ghencea. Inițiativa Prelungirea Ghencea, organizația locuitorilor din această zonă, are anunțat pentru sâmbătă, 24 septembrie, un protest legat de mersul lucrărilor.

Anunțul lui Nicușor Dan de astăzi vine după o întâlnire cu reprezentanții Inițiativei Prelungirea Ghencea în cadrul căreia primarul general a prezentat stadiul proiectului de lărgire a străzii.

”În câteva zile voi emite autorizația de demolare a tuturor imobilelor expropriate din zonă, astfel ca până la sfârșitul anului să putem începe lucrările.

În acest moment am virat integral în contul de afectațiune banii pentru exproprieri, urmând ca în perioada următoare proprietarii să fie chemați la comisia de despăgubiri pentru ca mai apoi să le fie făcute plățile.

În același timp, au fost intabulate în cartea funciară jumătate dintre proprietățile expropriate, Primăria Capitalei devenind astfel deținătorul terenurilor.”, a scris Nicușor Dan.

Primarul general Nicușor Dan anunțase anterior că la jumătatea lunii iulie, imediat ce Primăria Capitalei va deveni proprietar, vor începe demolările pe proprietățile dintre Strada Râul Doamnei și Șoseaua de Centură, pentru a putea continua apoi lucrările pe șantierul Prelungirea Ghencea.

Edilul preciza că încă 400 de imobile trebuie expropriate, iar după ce banii intră în cont, după 45 de zile, ele pot fi dărâmate. El făcea acest anunț în mai 2022.

Lucrările de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea au început în septembrie 2019, iar acestea aveau termen 24 de luni, respectiv septembrie 2021, potrivit unei descrieri digi24.ro. Noua arteră va avea aproximativ 6 km, inițial era prevăzută cu cale dublă de tramvai, 2 benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete, trotuare și spații verzi între acestea și partea carosabilă.

Totodată, se va mai realiza și un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești) precum și o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri.

Pe aceeași temă:

 

 

 

Cookies