BCR vine în sprijinul refugiaților: schimbă grivne în lei

02 mart. 2022
253 Afișari
BCR vine în sprijinul refugiaților: schimbă grivne în lei
BCR vine în sprijinul refugiaților: schimbă grivne în lei. Sursă foto: Pixabay

BCR vine în sprijinul refugiaților din Ucraina și anunță că le oferă posibilitatea cetățenilor să schimbe grivne în lei. De asemenea, banca declară că a implementat mai multe măsuri de asistență.

BCR vine în sprijinul refugiaților

BCR a anunțat miercuri – 2 martie 2022, că vine în ajutorul refugiaților din Ucraina și implementează mai multe măsuri de asistență la nivel operațional, dar și prin donații și sprijin pentru ONG-urile care au început acțiuni umanitare.

Inițiativele anunțate de Banca Comercială Română sunt dezvoltate pe două paliere de intervenție: adaptarea rapidă pentru fluxuri și servicii, astfel încât să răspundă cu rapiditate nevoilor refugiaților ucraineni, și, totodată, acțiuni umanitare esențiale, așa cum sunt donațiile directe și susținerea ONG-urilor active în sprijinirea cetățenilor care fug din calea războiului.

Pentru a simplifica comunicarea și relația bancară cu oamenii din Ucraina, BCR a creat:

  • 0373514244 – număr de telefon special pentru cetățenii din Ucraina, pentru asistență 24/7 în servicii financiar-bancare;
  • suport.linia1@bcr.ro – adresă de mail suport pentru refugiați.

BCR schimbă grivne în lei

Banca Comercială Română anunță că face schimb valutar cash UAH-RON (grivne/hrivne-lei), la cursul BNR. Limita este de 2.000 de lei de persoană/pașaport ucrainean. Oferta se aplică doar pentru cetățenii cu pașapoarte ucrainene, ca ajutor umanitar, anunță BCR.

  • 0 lei costuri BCR la tranzacțiile efectuate la POS și ATM cu cardurile emise în Ucraina;
  • 0 lei comision de deschidere și administrare cont curent;
  • 0 comisioane pentru plați inter și intra bancare;

BCR anunță că 11 sucursale sunt pregătite pentru acoperirea nevoii de cash suplimentar, 24/7. Sucursalele se află la zonele de graniță, iar echipele suplimentare acționează constant pentru alimentarea bancomatelor, astfel încât zona de ATM-uri să fie funcțională.

A fost creată o secțiune specială de donații online în George pentru sprijinul copiilor și tinerilor ucraineni.

BCR se implică și în zona de acțiune umanitară:

  • Donații financiare directe către ONG-uri care se implică susținut în criza refugiaților din Ucraina: Salvați Copiii, Crucea Roșie Română și Asociația Tinerilor Ucraineni din România.
  • Îi încurajează în mod activ pe cei aproximativ 5.400 de angajați ai Grupului BCR pentru a face donații către ONG-uri prin dublarea sumei donate online, în aplicația George;
  • Punere la dispoziția autorităților clădirile pe care le deține și care se află în zonele apropiate de granița cu Ucraina, pentru ca acestea să fie folosite ca spații logistice de depozitare a ajutoarelor sau a altor materiale de intervenție.
Cookies