BCR rupe parteneriatul cu George Buhnici: „Vedem lucrurile diferit”. Banca i-a cerut o campanie de educație împotriva sexismului

20 iul. 2022
4921 Afișari
BCR rupe parteneriatul cu George Buhnici: „Vedem lucrurile diferit”. Banca i-a cerut o campanie de educație împotriva sexismului
FOTO: Facebook, George Buhnici în care promovează BCR.

BCR a decis, miercuri, să rupă partaneriatul cu George Buhnici, decizie care a luat-o după ce a făcut mai mulți pași prin care să-i dea vloggerului posibilitatea să-și rectifice greșeala.

BCR, a doua cea mai mare bancă din România, precizează că nu a luat această decizie la presiunea publică, ci pentru că, în urma unei discuții avute ulterior cu Buhnici, a devenit evident că au principii și valori diferite.

„Situația din ultimele zile generată de unul dintre partenerii noștri, George Buhnici, ne-a pus în poziția de a reacționa la acest derapaj.

Am respins și vom respinge întotdeauna orice atitudine de sexism și discriminare în limbajul public.

Totuși, am crezut și credem în a doua șansă, nu în execuții sumare, în piața publică.

Continuăm să credem că orice greșeală se repară mai ales cu implicarea celui care a greșit.

Adevărul simplu spus este ca am așteptat în ultimele zile (din respect pentru un partener de mulți ani) poziția lui la reacția publicului și, mai ales, la solicitarea noastră de angajare într-o campanie de educație împotriva discriminării și sexismului.

Am primit un răspuns din care este evident că vedem diferit lucrurile.

L-am anunțat pe George că vom încheia parteneriatul cu el.
Sexismul, discriminarea, obiectificarea sexuală a femeilor sunt inacceptabile în orice formă și nuanță, implicită sau explicită.”, se arată în cea mai recentă postare a BCR pe Facebook.

Banca Comercială Română a refuzat, inițial, să comenteazăediscrepanța dintre valorile companiei și declarațiile sexiste ale influencerului George Buhnici. La o zi, compania s-a răzgândit și a precizat că se disociază ”ferm de sexism şi discriminare“, însă publicul a criticat, în comentarii, lipsa de fermitate. În a treia zi în care scandalul nu pare să se oprească, BCR anunță că rupe colaborarea cu vloggerul.

Consiliul Discriminării a anunțat marți că-l anchetează pe George Buhnici pentru declarațiile sexiste susținute public și care nu au fost retractate sau regretate de vlogger.

Alte știri:

Cookies