ARHIVA B365

BCR reduce dobânda la creditul Prima Casă

BCR precizează că va păstra oferta pentru clienții care își încasează sau vor încasa salariul la BCR, marja de dobândă fiind de 2% pe an, iar dobânda de 4,42% pe an.

‘La începutul lunii august, sărbătorim 5 ani de la acordarea primului credit Prima Casă de către BCR. Chiar dacă a suferit o serie de ajustări de-a lungul timpului, programul Prima Casă a ajutat numeroase familii să se mute în prima lor locuință, într-o perioadă în care economia avea nevoie de sprijin. Am redus dobânda pentru a fi mai atractivi pentru clienții care încă nu tranzacționează cu BCR și le oferim astfel, șansa de a se convinge că serviciile împreună cu expertiza noastră în Program fac oferta pentru creditul Prima Casă imbatabilă’, a declarat Ioana Mihai, șef Departament Credite Garantate.

Din august 2009, BCR a acordat credite în valoare de peste 5,5 miliarde lei în cadrul Programului Guvernamental Prima Casă și a ajutat aproximativ 34.000 de familii să își achiziționeze prima locuință. Cele mai multe credite au fost contracte de clienți din București (peste 40%).

Poate beneficia de creditul Prima Casă 6 orice persoană fizică care nu deține în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul ori soția, nicio locuință, indiferent de modul și momentul în care a fost dobândită, sau care deține în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul ori soția cel mult o locuință, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafață utilă mai mică de 50 metri pătrați.

Pentru demararea creditului, clienții trebuie să dispună de un avans de minim 5%, iar banca acceptă până la 3 coplătitori, cu condiția ca la finalizarea creditului, atât solicitantul, cât și coplătitorii să aibă vârsta maximă de 75 ani.

Creditul este garantat parțial de Fondul de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM), garanția emisă de FNGCIMM, în numele si în contul statului, având valoare determinată, inițial egala cu 50% din valoarea creditului acordat. Potrivit legii, clientul are de achitat un comision de gestiune de 0,49% datorat FNGCIMM aplicat la valoarea finanțării garantate — deci la jumătate din valoarea acordată a creditului. În cazul în care clientul solicită din partea FNGCIMM o promisiune de garantare va plăti un comision unic de analiză a promisiunii de garantare de 0,15% din valoarea promisiunii de garantare. Valabilitatea promisiunii de garantare este pe perioada de construcție, dar nu mai mult de 18 luni.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button