BCR reduce, de la 1 septembrie, dobânzile la creditele de nevoi personale şi la depozitele în lei

de:
29 aug. 2013
0 Afișari
BCR reduce, de la 1 septembrie, dobânzile la creditele de nevoi personale şi la depozitele în lei

„Vrem să acordam credite. Avem suficientă lichiditate şi suntem pregătiţi să susţinem revenirea creditarii şi economia per ansamblu atât prin credite negarantate, cât şi garantate”, a declarat, într-un comunicat, Andrew Gerber, director produse retail în cadrul BCR, scrie gandul.info.

Pentru creditele de consum garantate cu ipotecă, dobânzile pornesc în prezent de la 8,9% pe an pentru clienţii care au salariul virat într-un cont BCR şi de la 9,1% pe an pentru clienţii standard, dobânzile fiind fixe pe primii cinci ani, iar nivelul poate fi mai mare cu până la un punct procentual, în funcţie de scoringul clientului. Noile dobânzi de la 1 septembrie vor porni de la 7% pe an.

În cazul împrumuturilor negarantate, dobânzile pleacă acum de la 12,5% pe an şi pot ajunge la un nivel maxim de 18,9%, în funcţie de situaţia clientului. Noile rate de dobândă vor începe de la 12%.

Banca reduce totodată dobânzile pentru depozitele la termen în lei cu 0,25-0,5 puncte procentuale, urmând să se situeze între 3% şi 4,25% pe an, în funcţie de maturitatea depozitului.

Reducerea este aplicată în contextul scăderii dobânzii de politică monetară a BNR, care a determinat coborârea dobânzilor pe piaţa bancară şi a randamentelor titlurilor de stat.

„Având în vedere resursele masive de depozite în lei ale BCR şi oportunităţile de a plasa aceste lichidităţi, decizia noastră reflectă condiţiile actuale ale pieţei. Preconizăm că piaţa se va alinia la acest nivel. Ne concentrăm în continuare să atragem resurse şi să le plasăm în credite la condiţii cât mai avantajoase pentru clienţii noştri”, a adăugat Gerber.

Consiliul de Administraţie al BNR a decis la ânceputul lunii august să reducă rata dobânzii de politică monetară, de la 5% la nivelul minim record de 4,5% pe an, după ce nivelul fusese redus şi în iulie, de la 5,25% pe an.

Cookies