BCR măreşte avansul la creditele ipotecare la 35% şi scade perioada de creditare

de:
09 mai 2016
0 Afișari
BCR măreşte avansul la creditele ipotecare la 35% şi scade perioada de creditare

Toate aceste decizii se aplică din 9 mai și sunt generate de „noul context legislativ care permite clienților să renunțe la dreptul de proprietate asupra imobilului care constituie garanția creditului acordat în vederea stingerii datoriei către bancă”, subliniază BCR.

Până acum, suma minimă care putea fi împrumutată era de 22.000 lei, iar perioada maximă de rambursare a creditului de 30 de ani.

Condițiile și caracteristicile pentru creditul Prima Casă nu vor suferi nicio modificare.

„Ne aflăm într-un context economic în care prioritatea noastră, a tuturor, trebuie să rămână stabilitatea României prin atragerea permanentă de capital și prin creșterea resurselor de dezvoltare, iar băncile au rolul de a susține producerea de valoare în societate, însă la fel ca întreaga societate, nu pot evolua într-un cadru care restrânge capacitatea de valorificare a potențialului de susținere. BCR va monitoriza îndeaproape piața și impactul legislației în vederea ajustării adecvate a politicilor de creditare”, a declarat Dana Demetrian, vicepreședite Retail&Private Banking, BCR, conform romaniatv.net. 

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operațiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie și piețe de capital), precum și societățile de profil de pe piața leasingului, pensiilor private și a băncilor de locuințe, precizează comunicatul citat.

La începutul săptămânii trecute, alte două bănci au anunțat mărirea avansului la creditele ipotecare în urma apariției actului normativ privind darea în plată, respectiv Alpha Bank şi BRD. 

Cookies