Ce se dărâmă la Dinamo şi ce va fi construit în loc VEZI IMAGINI

de:
30 iul. 2011
10 Afișari
Ce se dărâmă la Dinamo şi ce va fi construit în loc VEZI IMAGINI

Zvonurile că Stadionul Dinamo ar putea fi dărâmat sau afectat de construcţia viitorului bazin olimpic al Clubului Sportiv au fost infirmate de reprezentanţii administraţiei locale Sector 2 care au prezentat B365.ro toată documentaţia eliberată în ultimii doi ani şi jumătate.

„Din 2009 până în prezent, Primăria Sectorului 2 a eliberat pentru Dinamo doar o autorizaţie de desfiinţare şi una de construire. Pe terenul eliberat de construcţii potrivit autorizaţiei de desfiinţare nr. 928/75„S”/2010, , se vor executa lucrări de construire a unei clădiri cu funcţiunea de bazin olimpic de înot, având regimul de înălţime S+P+2 care va fi amplasată pe locul fostului teren de handbal şi tribuna est aferentă”, a declarat pentru B365.ro Irina Sevciuc, directorul Direcţiei de Urbanism din cadrul Primăriei Sectorului 2.

Vezi aici autorizaţia de construire a bazinului de înot olimpic.

Ce funcţiuni are bazinul olimpic

Potrivit documentului, clădirea bazinului olimpic CS Dinamo va cuprinde la subsol spaţii tehnice, vestiare, grupuri sanitare, o sală de fitness, o sală de masaj şi depozite. La parter, se va afla bazinul de înot pentru competiţii, bazinul de antrenament, vestiarele, grupurile sanitare, birourile şi anexele. La etajul I se vor afla tribuna pentru public, cu o capacitate de 800 de locuri, plus vestiare, grupuri sanitare şi birouri. La etajul al II-lea vor funcţiona atât tribuna pentru persoane cu handicap şi VIP-uri, cât şi cabinele de transmisii radio-TV şi o cofetărie.

Conform autorizaţiei de construire, „înainte de începerea excavaţiilor, se va realiza peretele mulat paralel cu str. Doamna Oltea”, astfel că şefii CS Dinamo vor fi nevoiţi să consolideze şi o parte din terenul lateral.

Bazinul de înot pentru competiţiile olimpice va avea o lungime de 50 de metri şi o lăţime de 25 de metri, cu adâncimea maximă de 2 metri. În schimb, bazinul de antrenament va fi mai mic, lungimea fiind în acest caz de 25 m, lăţimea de 12,5 metri, iar adâncimea cuprinsă între 1,2-1,6 m.

Terenul pe care va fi amplasată construcţia are 6.400 de metri pătraţi şi aparţine clubului Dinamo. Clădirea va avea o înălţime de 16,4 metri şi o suprafaţă utilă de 8.286,28 mp.

Proiectul bazinului olimpic CS Dinamo a fost evaluat la suma de 37 milioane de lei  (8,8 milioane euro), investiţia fiind asigurată prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT). Licitaţia privind construcţia clădirii a fost câţtigată în 2009 de firma Construcţii Erbaşu, termenul de execuţie al lucrărilor fiind stabilit la 12 luni la acea dată.

Cookies